Olimpija pospešeno kadruje, je Ivan Banić odpisan?

Nogomet 23. Maj. 202216:14 > 16:29
Delite:
Justas Lasickas (v rumenem dresu) v majici litovske reprezentance. FOTO: Guliverimages.

Pri NK Olimpija so naznanili ime nove, že druge okrepitve za sezono 2022/23. Dveletno pogodbo je podpisal bočni branilec iz Litve Justas Lasickas. Ob tem so iz tabora Ljubljančanov sporočili, da je sodelovanje dan po debiju podaljšal vratar Matevž Vidovšek.

Justas Lasickas, ki je še včeraj še zadnjič nastopil v prvi srbski ligi za Voždovac iz Beograda, katerega član je bil v zadnjih dveh letih, je nova okrepitev Olimpije, ki je prejšnjo sezono končala na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

24-letni litovski reprezentant, v izbrani vrsti svoje države je do zdaj zbral 32 nastopov in dosegel dva gola, je pred prihodom v Zemun v Srbiji igral še za Zemun, na Poljskem pa bil član Jagiellonie. Profesionalno pot je začel pri litovskem Žalgirisu.

Desni bočni branilec, ki lahko igra tudi vlogo krilnega napadalca, je do zdaj zbral 122 nastopov v prvi srbski ligi (9 golov in 7 asistenc) in 24 nastopov v prvi litovski ligi (1 gol in 1 asistenca), medtem ko je v prvi poljski ligi zaigral le enkrat.

“Vesel sem, ker smo lahko v Ljubljano pripeljali nogometaša, ki je odigral že več kot 30 tekem za reprezentanco svoje države. Justas je igralec, ki se povsem sklada z našo filozofijo nogometne igre. Dejansko smo krvavo potrebovali takšnega nogometaša. Dobili smo hitrega nogometaša, ki je sposoben 90 minut odigrati na zelo visoki ravni,” je prihod prve okrepitve pozdravil športni direktor Olimpije Mladen Rudonja.

“Ne dvomim, da bo Lasickas predstavljal dodano vrednost naši ekipi. Navsezadnje smo ga spremljali zadnjih šest mesecev in se prepričali, da gre za nogometaša, ki ga Olimpija ta hip še kako potrebuje,” je še dodal.

Kadrovanje med vratarji znak, da je Ivan Banić odpisan?

Že v soboto so pri Olimpiji naznanili prvo poletno okrepitev. Pogodbo je do leta 2024 podpisal 22-letni vratar Denis Pintol, ki je nazadnje branil v drugi slovenski ligi kot član ajdovskega Primorja.

Ob tem so danes iz Olimpije sporočili še eno kadrovsko novico, in sicer je le dan po debiju v članski ekipi Ljubljančanov, branil je pri zmagi v Celju z 2:0, pogodbo podaljšal mladi, 22-letni vratar Matevž Vidovšek.

Nekdanji član Dravograda, ki se je kalil tudi v vrstah mladinskih ekip Pescare in Atalante, na Cipru pa igral za Agio Napo, je podpisal pogodbo do leta 2025.

Kadrovanje med vratarji lahko razumemo kot znak, da je Hrvat Ivan Banić, ki je vrata Olimpije branil v tej sezoni in se ni izkazal, odpisan.

Že v soboto so iz pisarn Olimpije svoje navijače razveselili tudi s sporočilom za javnost, da je pogodbo do leta 2025 podaljšal tudi kapetan Timi Max Elšnik.

Komentari

Vaš komentar