Olimpija šampionsko z zmago nad Koprom še povišala prednost

Nogomet 30. Okt 202217:14
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Olimpije so v 15. krogu Prve lige Telemach premagali Koper z 2:1 (2:1).

Olimpija je prvič zagrozila v četrti minuti, ko je Mustafa Nukić zgrešil cilj, le minuto zatem pa je po napačni podaji na sredini proti lastnim vratom do žoge prišel Bede Osuji, ki je poskusil z nizkim strelom, vendar je bil Matevž Vidovšek v ljubljanskih vratih na mestu.

Zelo dinamičen začetek tekme je dobil prvi vrhunec v deveti minuti, ko po podaji Maria Kvesića z desne strani koprskima branilcema ni uspelo dobro izbiti žoge, tako da je ta končala na približno 15 metrih pri neoviranem Ruiju Pedru, ta pa jo je brezkompromisno poslal pod prečko za 1:0.

Drugi vrhunec pa je sledil kmalu zatem, v 12. minuti je namreč najprej Ousji po kotu z leve strani zatresel vratnico, nato pa je Bright Edomwonyi žogo iz bližine poslal v mrežo za 1:1 in tako prekinil 822 minut dolg niz Vidovškove nepremaganosti.

Foto: Aleš Fevžer

Po nekaj obetavnih napadih Olimpije je v 22. minuti Koper spet zagrozil, a je Timi Max Elšnik toliko spremenil smer žogi po strelu Luke Kambiča, da je ta končala malo mimo vrat. Na drugi strani je bil premalo natančen tudi Kvesić v 23. minuti.

Tri minute pozneje pa je Olimpija spet vodila, po Nukićevi podaji je Svit Sešlar v kazenskem prostoru rutinirano z nizkim strelom premagal Adnana Golubovića. V 32. minuti je moral slednji znova posredovati po strelu Ruija Pedra, zeleno-beli pa so še v isti akciji zaman iskali najstrožjo kazen po domnevnem igranju z roko.

V 35. minuti je bil Koper na pragu izenačenja, vendar je Osuji po podaji z leve strani s petih metrov zadel prečko, Edomwonyi pa je po podobni akciji, spet je bil podajalec Michael Pavlović, v 38. minuti žogo poslal čez vrata. Še naprej lepa tekma je novo priložnost ponudila v 40. minuti, toda Golubović je uspešno posredoval po novem strelu Ruija Pedra, ki pa se je potem poškodoval.

Foto: Aleš Fevžer

V 48. minuti je Luka Vešner Tičić žogo poslal malo mimo gola domačih, Elšnik pa v 55. minuti čez gol gostov. V isti minuti je Vidovšek ustavil strel Andreja Kotnika s 15 metrov, novo priložnost gostiteljev pa je v 56. zapravil Samuel Pedro s previsokim strelom.

Pozneje se je ritem malce umiril, v 77. minuti pa so bili po kotu spet nevarni Ljubljančani, a je bil Samuel Pedro le malce prepozen pred vrsti gostov. Tri minute pozneje je Vidovšek ujel žogo po Kotnikovem poskusu, isti dvoboj pa je v 82. minuti spet pripadel ljubljanskemu vratarju.

Na drugi strani je v 85. minuti Golubović uspešno posredoval po strelu Samuela Pedra iz bližine z leve strani, kar je bila zadnja priložnost na tekmi.

Olimpija bo v 16. krogu v soboto gostovala pri Radomljah, Koper pa bo dan prej gostil Domžale.

Olimpija – Koper 2:1 (2:1)

Stadion Stožice, sodniki: M. Jug, Žunič, Kordež.

Strelci: 1:0 Rui Pedro (9.), 1:1 Edomwonyi (12.), 2:1 Sešlar (26.).

Olimpija: Vidovšek, Crnomarković (od 89. Milović), Ratnik, Karamatić (od 64. Sualehe), Lasickas (od 92. Estrada), Doffo, Elšnik, Sešlar, Nukić (od 64. Krefl), Kvesić, Rui Pedro (od 46. Samuel Pedro).

Koper: Golubović, Pavlović (od 46. Šimčak), Novoselec, Mittendorfer, Kambič (od 74. Palčič), Benedičič (od 46. Correia), Osuji, Vešner Tičić (od 71. Jašaragić), Krajinović, Kotnik, Edomwonyi (od 74. Kolobarić).

Rumeni kartoni: Doffo, Samuel Pedro; Krajinović, Correia, Osuji, Šušnjara (s klopi), Palčič.
Rdeči karton: Šušnjara (84.; s klopi)

 

Potek srečanja v Stožicah:

Konec tekme!

85. minuta: Izjemna obramba Golubovića. Prodrl je Samuel Pedro, vratar Kopra pa je s skrajnimi močmi žogo dobil prek vrat ter Primorce ohranil pri življenju.

82. minuta: V eni izmed redkih napadalnih akcij Kopra v drugem polčasu je poskušal Kotnik, a Vidovšek ni imel veliko dela.

54. minuta: Tudi Olimpija je zapretila. Samuel Pedro, ki je zamenjal poškodovanega Ruija Pedra, je lepo našel Elšnika, a je streljal preko vrat Golubovića.

48. minuta: Prvi je drugem polčasu zapretil Koper. Prostor za strel si je pripravil Vešner Tičić, a njegov poskus je švignil mimo desne vratnice Vidovška.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

40. minuta: Olimpija je imela veliko priložnost še za tretji zadetek! Akcijo je začel Sešlar, Nukić je s spremembo smeri odprl prostor za Rui Pedra, a vratar Kopra Golubović se je izkazal z lepo obrambo. Napad Olimpije se še ni končal, do žoge je prišel tudi Kvesić, a vse skupaj se je končalo z nenatančno podajo.

Priložnost Olimpije:

38. minuta: Nova izjemna priložnost Kopra! Spet je bil v vlogi  podajalca nekdanji zmaj, Pavlović, a vajo Osujija je ponovil Edomwonyi, ki je bil še za malenkost manj natančen.

35. minuta: Velika priložnost Kopra! Po dolgem kombiniranju je Osuji našel Pavlovića, ta mu je vrnil z ostro podajo Osuji pa je stresel le prečko Olimpijo. Veliko sreče za Ljubljančane, ki ostajajo v vodstvu.

Prečka Kopra:

26. minuta: GOOOL! 2:1! Olimpija ponovno vodi. Po lepi asistenci Nukića je v polno zadel mladi Sešlar, ki je dvakrat zatresel mrežo Kopra že na prvi letošnji medsebojni tekmi.

Zadetek Sešlarja:

12. minuta: GOOOL 1:1! Koper je hitro prišel do izenačenja. Kanarčki so izid izenačili po akciji iz kota, mrežo Olimpije pa je zatresel Bright Edomwonyi.

Zadetek Kopra:

9. minuta: GOOOL 1:0! Olimpija vodi. V 9. minuti je za vodstvo zmajev poskrbel Portugalec Rui Pedro.

4. minuta: Prvo veliko priložnost na tekmi je imel Koper prek Osujija, toda z obrambo se je izkazal vratar Olimpije Vidovšek.

ZAČETEK TEKME V STOŽICAH!

Začetni postavi:

Olimpija: Vidovšek, Crnomarković, Ratnik, Karamatić, Lasickas, Doffo, Elšnik, Sešlar, Nukić, Kvesić, Rui Pedro.

Koper: Golubović, Pavlović, Novoselec, Mittendorfer, Kambić, Benedečič, Osuji, Vešnar Tičić. Krajinović, Kotnik, Edomwonyi.

Komentari

Vaš komentar