Olimpija zaustavila mariborski napad in dobila derbi

Nogomet 3. Dec 202018:13 > 18:14
NK Olimpija
NK Olimpija

Večni derbi v Stožicah, sicer drugi v tej sezoni PLTS, so dobili nogometaši Olimpije, ki so Maribor odpravili z 2:0.

Tekma je bila zelo dinamična in ponudila veliko razburljivih situacij. V prvem delu so bili konkretnejši gostitelji, ki so povedli v 22. minuti, ko je zadel razigrani Đorđe Ivanović. Slednji je sicer zapretil že v 19. minuti, ko je njegov strel od daleč zaustavil Jug, ki je žogo izbil v prečko. Ivanović je bil v prvem delu še enkrat nevaren, Jug pa je do odmora zaustavil še poskus Luke Marina.

Maribor je v prvem delu v napadu deloval brez prave ideje, najlepšo priložnost za goste pa je v 15. minuti zapravil Jasmin Mešanović. Isti napadalec je bil nevaren še v 30. minuti, ko je še enkrat zgrešil.

Drugi polčas je ponudil drugačno sliko. Mariborčani so vse sile uperili v napad, prvo priložnost po odmoru pa je sicer znova dočakal Ivanović, ki pa je bil nenatančen. Za goste je v 51. minuti kot prvi zapretil Rok Kronaveter, ki je z roba kazenskega prostora zgrešil za nekaj centimetrov.  V času največjega pritiska Maribora je sledil šok za vijoličaste. V 67. minuti je Andrejašič prodrl po desni strani, podal v sredino, kjer je Ivanović streljal z glavo, Jug je žogo odbil, a le do Andresa Vombergarja, ki je zatresel prazno mrežo.

Olimpija se je z zmago približala vodilnemu Mariboru na točko zaostanka. Olimpija bo v 16. krogu v nedeljo gostovala v Celju, Maribor pa bo gostil Gorico.

Komentari

Vaš komentar