Olimpijin “silenzio stampa” se bo končal po novem letu

Nogomet 10. Dec 202116:00 > 16:13 5 komentarjev

Na koledarju je bil 19. oktober, ko je Olimpija pripravila novinarsko konferenco in uradno potrdila predajo oblasti iz rok Milana Mandarića v roke Adama Deliusa. Takrat smo predstavniki sedme sile dobili zagotovila, da bomo vse informacije o novem vodstvu in načrtih kluba dobili v naslednjih treh dneh. Danes mineva 52. dan od te obljube, nogometna javnost in navijači pa še vedno dobivamo le pol informacije o tem, kaj se dogaja v ljubljanskem prvoligašu.

Komunikacija Olimpije z javnostjo, predvsem seveda s svojimi navijači, je bila v zadnjih letih na vse prej kot zavidljivem nivoju. Informacije o dogajanju so bile skope in v domeni bolje obveščenih novinarjev, ki so tako ali tako vedeli bistveno več kot tisti, ki so zaposleni v klubu in odgovorni za to, da informacije predajajo javnosti.

Klub, ki naj bi zanimal vse, a v resnici ne zanima nikogar

Tudi zaradi netransparentne komunikacije je Olimpija postala klub, ki naj bi zaradi svoje tradicije, zgodovine in vloge v slovenskem nogometu zanimal vse, v resnici pa zanima le še velike entuziaste. In to se s prihodom novega vodstva ni spremenilo, tu in tam je kakšen medij sicer nekoliko glasneje opozoril na to, da še vedno čakamo na kakršne koli informacije o tem, kdo sploh vodi Olimpijo in kakšni so njegovi načrti, nato pa je vse skupaj potihnilo. Medijsko poročanje je ostalo omejeno na težave zmajev z okužbami s koronavirusom.

Zadnje sporočilo Adama Deliusa sega v 28. oktober, ko se je navijačem zahvalil za podporo ob pokalnem porazu s Koprom.

Morda je ta medijska tišina novim lastnikom všeč. Morda so zadovoljni, da lahko potiho kujejo svoje načrte. So ti povezani z odmevnimi zimskimi okrepitvami? Se pogovarjajo o tem, kako čim prej odprodati vse, kar je vrednega v Olimpiji, da poravnajo dolgove iz preteklosti? Brezdelno postopajo po pisarnah, srebajo čaj in se sprašujejo, kako naprej?

Naše prošnje za pogovor z Igorjem Barišičem, ki je zaradi dejstva, da se Adam Delius ukvarja (tudi) s svojimi posli, v prvi vrsti zadolžen za vodenje kluba, so (za zdaj) ostale neuslišane.

Kdaj se bosta znova oglasila Adam Delius in Igor Barišić?

Na kakršne koli odgovore bomo tako morali še nekoliko počakati. Čeprav so se v klubu po naših informacijah pogovarjali o tem, da bi novinarsko konferenco pripravili v tednu, ki se izteka, so si očitno premislili. 

Za stike z javnostjo bo skrbel dolgoletni novinar Ekipe

Bodo pa, če naše informacije držijo, vodilni možje kluba načrte vendarle predstavili kmalu po novem letu. 1. januarja se bo namreč klubu pridružil Jure Bohorič, dolgoletni novinar športnega časnika Ekipa, ki je v prvi vrsti pokrival ravno dogajanje v zmajevem gnezdu. Glede na to, da je sam večkrat opozarjal na močno pomanjkljivo komunikacijo kluba, predvidevamo, da bo znal vodstvu Olimpije pojasniti, kako pomemben je ta segment delovanja kluba za grajenje resne zgodbe, ki bo navijačem vlivala upanje v boljšo prihodnost.

V zadnjih dneh so nam še največ informacij o dogajanju v Olimpiji zaupali nogometaši. Tako je kapetan zmajev Timi Max Elšnik v pogovoru za Sportklub pojasnil, da se je v zadnjem obdobju precej sestajal z novim vodstvom kluba, še posebej pred kakšnim mesecem dni, ko se je v taboru zmajev zapletalo okrog plač. Na tem področju so stvari zdaj precej bolj urejene, kot so bile v novembru, nedorečeno pa ostaja še vprašanje, kaj bo s številnimi upniki, ki še vedno čakajo na zaostale obveznosti kluba iz časa, ko ga je vodil Milan Mandarić.

Ostali kandidati za naslov v Turčijo, Olimpija znova na hrvaško obalo

Če so stvari v pisarnah še vedno v domeni matematične neznanke x, so stvari na igrišču vendarle bolj na očeh javnosti. Olimpija bo po remiju v Celju ta konec tedna odigrala še tekmo z Radomljami. Edini scenarij, ki bo zadovoljil navijače zeleno-belih, je zmaga proti mlinarjem, ki pa bodo na verjetno precej načeti travnati površini Športnega parka Domžale vse prej kot lahek zalogaj. Dino Skedner, ki še vedno ne uživa zaupanja javnosti, bo enostavno moral začeti precej dobre predstave na igrišču pretvarjati tudi v točke.

Olimpija na igrišču ne izgleda slabo, manjkajo pa točke, s katerimi bi zmanjšala zaostanek za Koprom in Mariborom. Foto: Uroš Skaza

Zmaji po zadnji tekmi jesenskega dela odhajajo na odmor, ki bo trajal do prvega tedna januarja, ko se bodo nogometaši Olimpije začeli pripravljati na drugi del sezone, v katerega bodo verjetno vstopili precej kadrovsko spremenjeni. Osrednji del priprav pa Ljubljančani za razliko od konkurentov iz Maribora, Celja in Murske Sobote ne bodo opravili v Turčiji, po naših informacijah se bodo znova pripravljali na hrvaški obali. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje