Pester dan na slovenski nogometni tržnici

Nogomet 26. Jun 202121:52 > 22:19 0 komentarjev
Maribor nadaljuje kadrovanje pred pričetkom sezone. Foto: NK Maribor / Twitter

Na tokratno soboto so slovenski nogometni prvoligaši na veliko trgovali. Nogometni klub Celje je v izjavi za javnost sporočil, da je v svoje vrste pripeljal Matijo Burina. K CB24 Tabor Sežani se seli mladi bočni branilec Filip Kosi, medtem ko so bili najbolj dejavni v Mariboru. Štajerci bodo v tej sezoni računali na Roka Maherja in Nina Žuglja, zvestobo vijoličastim pa je do konca sezone 2022/23 obljubil še Mirko Mutavčić, so sporočili na spletni strani.

Matija Burin, sicer 20-letni branilec, je podpisal triletno pogodbo s Celjem, v knežje mesto pa je prišel iz splitskega Hajduka. V Izoli rojeni nogometaš je bil pred tem še član Kopra in Olimpije.

Pri Mariboru bosta za mesto v prvi ekipi kandidirala Rok Maher in Nino Žugelj, ki sta se v minuli sezoni dokazovala pri Bravu. Mirko Mutavčić je bil doslej član mladih selekcij Maribora, v mladinski in kadetski ligi pa je od leta 2016 nanizal 83 nastopov, vmes pa je 45-krat oblekel reprezentančni dres selekcij od 15 in 19 let.

H Kraševcem pa je danes prestopil Filip Kosi, ki je prvi poletni novinec Tabora iz Sežane. Osemnajstletni Ljutomerčan se na Kras preselil iz vrst aktualnih državnih prvakov Mure. V črno-belem dresu je v minuli sezoni vknjižil dva članska prvoligaška nastopa, sicer pa je bil član njihove mladinske ekipe.

Vir: STA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!