Po zatišju serija okrepitev Tabora, ena je zelo odmevna

Nogomet 14. Jul 202220:52 > 15. Jul 2022 10:23 0 komentarjev
Andraž Struna (desno) je nekoliko presenetljivo okrepil Tabor. FOTO: Guliverimages.

Pri sežanskem Taboru so poleti izgubili številne nogometaše, vse do tega tedna pa niso pripeljali nobene okrepitve. V zadnjih dneh potrditve prihodov kar dežujejo, eden pa je zelo odmeven. S Sežančani je pogodbo podpisal nekdanji dolgoletni reprezentant Andraž Struna. Prišli so še Aleksander Zeljković, Alen Jurca, Miloš Savić in nazadnje še Coba Da Costa, pravico nastopa pa je dobil tudi Alen Korošec.

Andraž Struna je, vsaj za slovensko ligo, nogometaš velikega renomeja. Nenazadnje je bil večji del zadnjega desetletja članski reprezentant. Za Slovenijo je odigral 27 tekem in zabil en gol. Ima tudi več kot 200 tekem v prvi grški, prvi poljski, prvi romunski, prvi škotski in tudi severnoameriški ligi MLS. Zdaj se vrača v slovensko ligo, iz katere je odšel daljnega leta 2011 iz Kopra.

“Vesel sem, da sem se zmenil za sodelovanje s Taborom. Kot sem opazil v prvih treh tednih, je v ekipi dosti talenta, dosti mladih igralcev. Verjamem, da bom lahko tudi jaz z mojimi izkušnjami pomagal njim in klubu do zastavljenih ciljev v tej sezoni,” je po podpisu pogodbe povedal 33-letni desni bočni branilec.

Prišli še nekdanji vratar Maribora, brat Stefana Savića …

Danes so pri Taboru predstavili še tri okrepitve. Pogodbo je podpisal tudi obetavni vratar Alen Jurca, nekdanji mladinec Maribora, s katerim je nastopal tudi v mladinski ligi prvakov, zdaj pa išče pot do prvoligaške uveljavitve. Nazadnje je v drugi ligi branil za Dekane, v Sežani pa ga vidijo predvsem kot zamenjavo ob morebitnem odhodu prvega vratarja Jana Koprivca, ki je zanimiv več klubom. Da na Jurco pri Taboru računajo resno, potrjuje tudi to, da je dobil priložnost na nekaj prijateljskih tekmah.

S Taborom si je v roke segel tudi 20-letni avstrijski napadalec Miloš Savić, brat v Sloveniji dobro znanega Stefana Savića, ki je v prvi ligi pred nekaj leti navduševal kot član Olimpije. Njegov mlajši brat, ki prihaja v Sežano, je produkt mladinske šole Salzburga, prvoligaških izkušenj pa na članski ravni še nima. V prejšnji sezoni je kot član Grödiga dosegel 10 golov v regionalni avstrijski ligi.

Danes so pri Taboru potrdili tudi prihod 19-letnega krilnega napadalca Coba da Coste.

Že včeraj je kot prva letošnja okrepitev na stadion Rajka Štolfa iz drugoligaša iz Beltincev prišel 23-letni osrednji branilec Aleksandar Zeljković, ki bo v Sežani združil moči s štiri leta mlajšim bratom Adrianom Zeljkovićem, ta je član Tabora že eno leto.

Na voljo končno tudi okrepitev, ki je bila na voljo že pozimi

Velike okrepitve pa se je trener Tabora Dušan Kosić razveselil že pred tem, ko je postalo jasno, da bo za Tabor lahko zaigral Alen Korošec, ki je podpisal pogodbo do leta 2004. Ta mladi, 20-letni vezist, ki je tudi na radarju nekaterih uveljavljenih slovenskih prvoligašev, je v Sežano prišel že pozimi iz Nafte, pri kateri je v drugi ligi pustil zelo dober vtis, potem pa zaradi napake pri registraciji za Tabor ni mogel igrati.

Nastopal je lahko le na prijateljskih tekmah in trenerja povsem zadovoljil, zato lahko pričakujemo, da bo imel v ekipi pomembno vlogo. To bo lahko dokazal že jutri, ko bo Tabor, ki se je v prejšnji sezoni pred izpadom rešil v dodatnih kvalifikacijah, s tekmo na Bonifiki proti Kopru odprl prvenstveno sezono 2022/23.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!