Pod prečko: “Olimpija je slabša, kot je bila” (VIDEO)

Nogomet 12. Feb 202422:00 > 22:05 0 komentarjev
Sanel Konjević v družbi Srečka Katanca pred več kot desetletjem. Foto: Aleš Fevžer

Slovenski nogometni ples se je pretekli konec tedna nadaljeval s tekmami 20. kroga, ponedeljkov večer pa je poskrbel za vrnitev nogometne oddaje Pod prečko. V njej sta gostovala Gregor Sikošek in nekdanji direktor Olimpije Sanel Konjević. V oddaji smo se kot vedno dotaknili dogajanju na in izven nogometnih zelenic, manjkal pa ni niti sodniški pogled z Damirjem Skomino.

Celotna oddaja Pod prečko:

Beseda je najprej pripadla Gregorju Sikošku, ki je spregovoril o težko pričakovani vrnitvi na nogometne zelenice.

“Lepo napredujem, sam bi rekel, da imam še dva tri meseca (do vrnitve, op. p). Treniram na igrišču z žogo in to mi veliko pomeni,” je uvodoma dejal nogometaš Maribora, ki bo kmalu dopolnil 30 let.

Sanel Konjević je spregovoril o svojem trenutnem poslanstvu. Med letoma 2010 in 2013 je sicer deloval kot direktor Olimpije.

“Najboljše je biti nogometaš, vendar to ne moreš biti večno,” je bil jasen nekdanji prvi mož ljubljanskega kluba.

V nadaljevanju pa je trenutni trener Tolmina spregovoril tudi o preteklih avanturah v Afriki. Spomnil se je tudi tragično preminulega Christiana Atsuja, nekdanjega nogoemtaša Newcastla, ki je umrl po potresu v Turčiji leta 2023.

Konjević je nekaj besed namenil tudi o dogajanju v zmajevem gnezu in neaktivnosti v zimskem prestopnem roku. “Olimpija se ni niti malo okrepila, je slabša, kot je bila. Ostali so brez najboljšega igralca,” je bil jasen nekdanji direktor kluba.

“V Sloveniji si nikakor ne želimo natočiti čistega vina, ali je naša prva liga razvojna ali tekmovalna liga. V trenutku, ko smo tretja najmlajša liga, smo na to vsi ponosni. Realno pa za licence v Evropi kandidirajo skoraj vsi klubi, vsi bi radi tekmovali,” je še dodal trener Tolmina.

Kot je to že v navadi, je bil ob koncu oddaje na sporedu še sodniški pogled z Damirjem Skomino, ki je spregovoril o situacijah 20. kroga Prve lige Telemach, ki so zbujale dvom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!