Pod prečko: Predsednik NZS o tem, ali v Stožice res prihaja Ronaldo

Nogomet 18. Dec 202321:53 > 22:49 1 komentar
FOTO: Uroš Skaza

Gostili smo še zadnji ponedeljkov nogometni večer koledarskega leta 2023. V oddaji Pod prečko smo pred novim letom tradicionalno gostili predsednika Nogometne zveze Slovenije in selektorja. Črto pod nogometno leto smo povlekli s predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem in selektorjem slovenske reprezentance Matjažem Kekom.

Z gostoma smo debatirali o velikem uspehu državne izbrane vrste – uvrstitvi na EURO 2024 – in nedavno končanem jesenskem delu Prve lige Telemach. “Po prvi tekmi in zmagi v Kazahstanu se nam je odprla avtocesta, toda za moje pojme sta bili ključni domača tekma s Severno Irsko in Finsko. Tam smo naredili najpomembnejši korak,” je točko preloma našel Mijatović.

Predsednik NZS je priznal, da se pred kvalifikacijskimi srečanji hitro pokaže, za katere nasprotnike velja veliko zanimanje. V zadnjih kvalifikacijah je hitro postalo, kdaj bodo Stožice polne.

“Dojeli, da jim nihče nič noče”

“Lažje je in igralcem in selektorjem, ko vidijo, da jih nogometna javnost podpira. Meni pa je težje. Ko vstopnic ni, jih zmanjkuje, mi telefon non-stop brni. Najbolj zanimivi so tisti optimisti, ki me kličejo zadnji dan in me prosijo, naj jim ‘zrihtam’ karte,” se je pošalil prvi mož krovne organizacije.

Kasneje je Mijatović spregovoril tudi o dogajanju v Prvi Ligi Telemach, s poudarkom na “kartoteki” NK Rogaška, ki je burila veliko duhov.

“Ko ekipa pride v najvišji rang tekmovanja, ima to tekmovanje neke svoje zakonitosti, kriterije. Ne more mu potem krovna organizacija gledati skozi prste. V Rogaški so dojeli, da jim nihče nič noče in da lahko korektno tekmujejo brez pritiskov,” je med drugim povedal predsednik NZS.

Eden izmed najbolj zanimivih segmentov današnje oddaje je bil na sporedu kakšno uro po začetku, ko je predsednik NZS spregovoril o možnosti gostovanja portugalske izbrane vrste v Ljubljani.

“O prijateljski tekmi smo se s Portugalci pogovarjali za leto 2020, ki pa ga je na žalost krojila pandemija novega koronavirusa, tako da nam je zadeva padla v vodo. Načeloma smo se sicer za srečanje dogovorili, a potrebno bo še uskladiti določene podrobnosti,” je zaskrbljen deloval Mijatović. Selektor Kek je bil precej bolj sproščen. Kot, da bi imel informacijo o tem, da bo Cristiano Ronaldo s svojimi soigralci marca dejansko zaigral na ljubljanski zelenici.

Malce drugačen je bil tokrat sodniški pogled z Damirjem Skomino, saj je bilo govora o razvoju sodniškega posla v Sloveniji in svetu, medtem ko smo se v temi tedna ozrli proti posebni akciji v januarju 2024, ko se “reprezentanca Prve lige Telemach” odpravlja v Združene države Amerike.

Skupaj izbramo tudi naj gol “Pod prečko” jeseni 2023, slišali pa ste tudi oceno jesenskega dela sezone vseh desetih klubov, ki v tej sezoni nastopajo med slovensko nogometno elito.

FOTO: Uroš Skaza

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje