Cristiano Ronaldo vendarle prihaja v Slovenijo

Nogomet 13. Dec 20239:20 3 komentarji
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo še naprej zadetke dosega kot po tekočem traku. Foto: profimedia

Portugalska reprezentanca bo v marčevskem reprezentančnem terminu pripotovala v Slovenijo, kjer se bo na prijateljski tekmi pomerila z varovanci Matjaža Keka, poroča Ekipa24.

Slovenska reprezentanca si je v sklopu priprav na evropsko prvenstvo 2024 zagotovila dvoboj z eminentnim nasprotnikom. V Stožice prihaja Portugalska s Cristianom Ronaldom, poroča Ekipa24.

Kot smo že poročali tudi na Sportklubu, je bila ideja o Portugalski kot potencialnemu tekmecu v Ljubljani živa že nekaj časa.

Nogometna zveza Slovenije bo tekmo potrdila v naslednjih dneh. Portugalska bi morala v Sloveniji sicer gostovati že leta 2020, ob 100-letnici NZS, a tekmo je odpovedala pandemija koronavirusa.

Slovenija si je z zmago proti Kazahstanu z 2:1 zagotovila nastop na junijskem evropskem prvenstvu. Tekmeci v skupinskem delu bodo Angleži, Danci in Srbi. Portugalska bo igrala proti Turčiji, Češki in z zmagovalcem dodatnih kvalifikacij (Gruzijo, Luksemburgom, Grčijo ali Kazahstanom).

Kaj čaka Slovenijo leta 2024?

Slovensko reprezentanco v letu 2024 najprej čaka potovanje v Združene države Amerike, kjer se bo 20. januarja pomerila z ameriško izbrano vrsto. To ni uradni reprezentančni termin Fife, zato bo Kek najverjetneje računal predvsem na nogometaše iz Prve lige telemach.

Februarja bodo varovanci Matjaža Keka na žrebu v Parizu dobili nasprotnike v naslednji sezoni lige narodov. Slovenci so v zadnjem ciklu obstali v diviziji B.

Slovenija Kazahstan
Foto: Uroš Kokol

Marec prinaša tekmo s Portugalsko in gostovanje pri eni manjših evropskih reprezentanc, junij pa obračun pri eni močnejših evropskih nogometnih sil. Ob tem bodo Slovenci pred evropskim prvenstvom junija doma odigrali tudi tekmo s še neznanim nasprotnikom.

Zares bo šlo 16. junija, prvi nasprotnik Slovencev na Euru 2024 bo Danska. Sledita še tekmi skupinskega dela proti Srbiji (20. junij) in Angliji (25. junij).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje