Policija na tekmi Maribora in Mure s snemalnimi napravami

Nogomet 21. Maj. 202115:43 > 15:44
Delite:
Twitter

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da bo policija na sobotni nogometni tekmi državnega prvenstva med Mariborom in Muro uporabila tudi tehnična sredstva za fotografiranje in snemanje. 

“Vse obiskovalce prireditve obveščamo, da bo PU Maribor zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje,” so zapisali v izjavi za javnost in dodali, da bodo tehnična sredstva za video snemanje uporabljena na krajih v mestu Maribor, kjer se običajno zbirajo navijači, v okolici stadiona in tudi na stadionu..

Policisti vse obiskovalce tekme tudi obveščajo, da bo organizator tekme na vhodih na stadion preverjal izpolnjevane pogojev za vstop, kot so navedeni v Odloku o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov. Dostop na stadion bo tako omogočen le tistim, ki bodo z dokazili izkazali, da so bolezen preboleli pred manj kot šestimi meseci, da so bili cepljeni ali pa z dokazilom negativnega testa.

Iz vrst nogometnega kluba Maribor so sicer pred dnevi sporočili, da si bo lahko neposredni dvoboj za naslov prvaka proti Muri ogledalo največ 2000 domačih gledalcev (gostujočih ne bo), prednost pa bodo imeli imetniki sezonskih vstopnic.

Soboški nogometaši morajo za prvi naslov v zgodovini jutri premagati vijoličaste, saj bi imeli posledično boljši medsebojni izkupiček, ki odloča ob enakem številu osvojenih točk. Dvoboj se bo začel ob 20. uri.

Komentari

Vaš komentar