Ponosni “Hajdukovec”, ki je potopil barko Olimpije

Nogomet 1. Okt 202111:28 > 12:42 0 komentarjev

Tekla je 87. minuta obračuna med Olimpijo in Radomljami v 11. krogu Prve lige Telemach. Pri izidu 2:2 je proti vratom Ljubljančanov krenil 20-letni Splitčan s številko 11 na hrbtu rumeno-črnega dresa. Preigral je svojega čuvaja, nato pa z desnico neubranljivo zadel desni zgornji kot vrat Nejca Vidmarja. Ivan Šarić je s tem kronal izvrstno predstavo Radomelj v Stožicah in si prislužil naziv najboljšega posameznika minulega kroga slovenske nogometne lige.

Ko se Radomljani v Stožice prihajali s popotnico sedmih zaporednih porazov, so se jim pred očmi verjetno vrtele besede slovitega Danteja Alighierija iz njegove Božanske komedije: “Opustite upanje, vi, ki vstopate.” A Mlinarji so z borbeno predstavo šokirali nedisciplinirane in premalo zbrane Ljubljančane ter se prvič po koncu julija in zmage proti Aluminiju veselili polnega izplena.

S svojo predstavo na največjem stadionu v Sloveniji je navduševal predvsem Ivan Šarič. Iz Hajduka posojeni napadalec je skozi celotno tekmo povzročal težave domači obrambi, v 87. minuti pa s pravim projektilom Radomljam prinesel vse tri točke.

Ivan Šarić je najboljši posameznik 11. kroga PLT.

“Zadovoljni smo, da smo se izvlekli iz tega negativnega niza. Ta zmaga je zelo pozitivno vplivala na nas. Tekma proti Olimpiji je vedno nekaj posebnega, nikomur ni lahko igrati proti enemu največjih klubov v Sloveniji. Prvič igram v slovenski ligi in nisem vajen ambienta, kakršen je v Stožicah. Čeprav ni bilo veliko gledalcev, sem imel na igrišču občutek, da jih je precej več,” se na tekmo ozira najboljši posameznik 11. kroga Prve lige Telemach.

Kako je Ivan Šarič potopil ljubljansko Olimpijo?

Konec meseca julija so se Radomlje s splitskim Hajdukom dogovorile za izposojo 20-letnega napadalca. “Prvi mesec je bil nekoliko težji, a ker so me ljudje lepo sprejeli, mi je zdaj v Sloveniji zelo všeč. Ljudje so res prijazni in mi pomagajo na vsakem koraku, tako da se ne morem pritoževati.”

Biti del Hajduka je privilegij

Radomlje so torej nova stopnička v karieri nogometaša, ki ne skriva tega, da je do ušes zaljubljen v svoj Split in kot vsak pravi Splitčan tudi v kultni Hajduk. “Uh, kar malo sem se naježil, ko ste me vprašali o Hajduku. Tega, kar v Dalmaciji čutimo do Hajduka, se ne da opisati. Enostavno živiš za ta klub. Vsak otrok sanja, da bo zaigral na Poljudu. Najprej se želim dokazati v Sloveniji in pomagati Radomljam, potem pa komaj čakam, da se vrnem domov.”

Ivan Šarič

Starost: 20 let

Pozicija: napadalec

Državljanstvo: hrvaško

Prejšnja kluba: RNK Split, Hajduk Split

Nekdanji reprezentant: Hrvaška U-17, Hrvaška U-19

Akademija Hajduka je ena najboljših v regiji in skozi njo so skozi velika vrata v nogometni svet vstopila številna velika imena. “Biti del Hajduka je privilegij. Že za to, da si član mladinskega pogona tega kluba, moraš pokazati marsikaj. Ko izveš, da se zanimajo zate in da si jih prepričal s svojim delom in znanjem, takrat so občutki fantastični. To je res nekaj posebnega,” opiše 20-letnik, ki je nogometni razvoj začel pri RNK Splitu.

Kdo so velika imena iz Hajdukove zgodovine, ki so še posebej ostala v spominu našega sogovornika? “Moj nogometni idol je Alen Bokšić, navduševal me je tudi Milan Rapaić. Eden izmed mojih vzornikov je tudi Senijad Ibričić, ki zdaj igra tu v Sloveniji pri Domžalah, od nove generacije pa izstopa Marko Livaja, ki se je vrnil v Split.”

Mlinarji so v Stožicah preglasili maloštevilčne ljubljanske navijače.

V Radomljah se s tradicijo in nogometno kulturo Hajduka težko kosajo, a njihovi navijači so zagotovo prijetna poživitev dogajanja ob prvoligaških zelenicah. Čeprav niso številčni, na tekmah pripravijo dobro atmosfero. “Že po moji prvi tekmi proti Aluminiju, ko smo slavili z 2:0, sem spoznal, da so to res super fantje. Priredili so nam manjši sprejem in so resnično  izjemni navijači, predani klubu. Veseli smo, da nas spremljajo praktično povsod,” pogovor s poklonom Mlinarjem zaključuje Ivan Šarić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!