Pred Muro zima sprememb, kdo vse zapušča Fazanerijo?

Nogomet 15. Dec 202216:52 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

S šestim mestom ob zimskem premoru v nogometni Murski Soboti nikakor niso zadovoljni. Boljše izhodišče pred drugim delom je črno-belim odnesel precej slab nogometni december, ob oziranju v prihodnost pa se navijači črno-belih bojijo, da bi lahko pozimi klub znova zapustilo kar nekaj nosilcev igre. Status nekaterih najbolj zaželenih posameznikov Mure je v oddaji Pod prečko pojasnil trener Damir Čontala.

Šampionske Murina ekipa, ki je v sezoni 2020/2021 osvojila državni naslov in naslednjo jesen igrala v skupinskem delu Konferenčne lige, je bolj ali manj le še lep del zgodovine murskosoboškega prvoligaša. Nino Kouter, Tomi Horvat, Žan Karničnik, Amadej Maroša, Jan Gorenc, zdaj pa tudi Matko Obradović so Fazaneriji pomahali v slovo. Damir Čontala raztreščeno črno-belo sestavljanko počasi in s precej vzponi ter padci sestavlja na novo, zdaj pa bo zelo verjetno ostal še brez enega, morda celo glavnega akterja minulega uspešnega obdobja Mure. Luka Bobičanec namreč išče nov izziv.

“Luka Bobičanec je v preteklosti že večkrat izrazil, da si zasluži oziroma se želi preizkusiti v tujini. Bomo videli, kako se bo razpletla ta zgodba. V zadnjem obdobju je bilo okrog tega ogromno medijskega pompa, zato se tudi sam ni počutil dovolj psihološko trden, da bi odigral ti zadnji dve tekmi,” je v oddaji Pod prečko pojasnil Damir Čontala.

Nobena skrivnost ni, da je Luka Bobičanec najvišje na seznamu želja ambicioznega Celja, po naših informacijah pa zanj vlada tudi nekaj zanimanja v tujini. Odločitev o tem, kje bo nadaljeval svojo kariero, bo predvidoma sprejel prihodnji teden.

Luka Bobičanec. Foto: Jure Banfi

Daku? Obstaja obojestranska želja po nadaljevanju skupne zgodbe

Ko je govora o posameznikih, je sicer v jesenskem delu pri Muri najbolj izstopal napadalec Mirlind Daku. Čeprav je 24-letnik s Kosova v zadnjih krogih ohladil svoje strelske topove, je na odmor odšel kot najboljši strelec lige (11 zadetkov).

“Po zadnjih zagotovilih, ki jih imam, Mirlind Daku ostaja v klubu. Je pa dejstvo, da je k nam samo posojen s strani Osijeka in da končna odločitev ni v naših rokah. Si pa tako mi kot tudi igralec in njegov agent želimo, da ostane pri nas tudi v drugem delu sezone,” o prihodnosti Dakuja razmišlja trener Mure.

Damir Čontala v oddaji Pod prečko o kadrovskih spremembah:

Za Cipota ne manjka zanimanja uglednih klubov

Tretje ime, ki se povezuje z odhodom iz Murske Sobote, pa je Tio Cipot. Vsega 19-letni vezist, ki je z dvema zadetkoma proti Bosni in Hercegovini že debitiral tudi za slovensko mlado reprezentanco, je v tej sezoni navdušil do te mere, da ga spremljata belgijski Anderlecht in avstrijski Rapid. Časnik EkipaSN pa poroča tudi o konkretni, za Muro rekordni ponudbi iz Serie A.

“Ni skrivnost, da zanj vlada veliko zanimanja. A naš cilj je, da zadržimo okostje ekipe in pričakujem, da večjega števila odhodov ključnih igralcev to zimo ne bo,” zadevo pokomentira Čontala.

Tio Cipot je v zelo kratkem času prehodil pot od talenta do pomembnega člana Mure.

Iščemo igralce, ki jim je Mura izziv

Ker se torej vendarle v Muri znova obetajo odhodi, bo zagotovo pestro tudi v smeri prihodov zimskih okrepitev, ki bi klubu pomagale do zastavljenega cilja – uvrstitve v Evropo.

“Prenovo ekipe smo naredili predvsem poleti, zato velikih sprememb ni pričakovati. Iščemo tri ali štiri igralce, da še zaostrimo konkurenco in nadgradimo opravljeno v prvem delu sezone. Imamo svoje želje, Mura vedno išče igralce, ki so ambiciozni in Muro vidijo kot izziv ter stopničko višje v karieri. Torej mlade igralce, takšna je naša vizija,” se v prihodnost ozira trener črno-belih.

Italijanski mediji poročajo o tem, da bo prva zimska okrepitev Mure Italijan Filippo Tripi. Gre za člana italijanske Rome, ki je bil v preteklosti celo kapetan mladinske ekipe rimskega velikana. 20-letnik, ki je za Romo še kot najstnik odigral dve tekmi v Ligi Evropa, se najbolje znajde na položaju centralnega branilca.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!