Maestralna Slovenija v Stožicah razbila tudi svetovne prvake! (VIDEO)

Odbojka 22. Jun 202421:55 > 22:07 1 komentar

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco je v razprodanih Stožicah v Stožicah prišla še do tretje zmage. Na tretji tekmi zadnjega turnirja lige narodov v Ljubljani je s 3:0 v nizih razbila svetovno prvakinjo Italijo. Slovenci niso ponovno prevzeli le prvega mesta na lestvici na VNL 2024, na svetovni lestvici so prehiteli Italijo in skočili na drugo mesto. Pred njimi ostaja le še Poljska.

Italijani v Ljubljani sicer niso bili v popolni postavi ( v Ljubljano niso potovali: Lavia, Giannelli, Russo, Galassi, Michieletto, Romano), a to ne zmanjšuje slovenskega uspeha, saj imajo Azzurri kljub temu velik nabor kakovostnih igralcev. A njihova “rezervna” ekipa pred polnimi Stožicami ni imela nikakršnih možnosti. Slovenci so igrali zanesljivo, brez večjih nihanj, malo so jim pomagali tudi tekmeci, ki so storili veliko napak s servisi.

Zmagovalec ni bil niti za trenutek vprašljiv, Slovenci so imeli tudi brez lažje poškodovanega Alena Pajenka, ki je odlično zamenjal Sašo Štalekar, v vseh nizih nadzor nad rezultatom od začetka pa do konca tekme in prišli do prepričljive zmage.

Pri Slovencih je z 21 točkami ponovno blestel Tonček Štern. Dosegel je tudi tri bloke in dva asa, pri gostih iz Italije pa je bil najboljši z 11 točkami Mattia Bottolo.

Slovenska himna v polnih Stožicah:

Slovenija: T. Štern 21 (2 asa, 3 bloke), Planinšič, Kozamernik 7 (2 bloka), Toman, Bračko, Štalekar 4 (2 asa), Kovačič, Ž. Štern, Ropret 1 (1 as), Urnaut 5 (1 as), Čebulj 9 (2 asa, 2 bloka), Možič, Mujanović, Kržič.
Italija: Recine 1, Sbartoli, Falaschi, Sanguinetti 5 (2 bloka), Bottolo 11 (1 as), Cortesia, Gironi 4, Gardini, Gaggini, Bovolenta, Caneschi 2, Laurenzano, Mosca 6 (3 bloke), Porro 8.

V nedeljo še Srbija

Zadnji tekmec izbrancev Gheorgeja Cretuja bojo v nedeljo Srbi (20.30 – prenos: Spokrtlub 2), ki se še borijo za nastop na olimpijskih igrah. Slovenci bi si s kakršno koli zmago zagotovili prvo mesto po rednem delu VNL 2024 in vsaj na papirju najboljši izhodiščni položaj pred zaključnim turnirjem v Lodžu, ubranili pa bi tudi drugo mesto na svetovni lestvici, ki bi jih uvrstila med nosilce pred sredinem žrebom skupin na olimpijskem turnirju v Parizu.

Prekrasen pogled na svetovno lestvico:

Foto: FIVB

Liga narodov, turnirja v Stožicah in Manili:

Sobota, 22. junij:

 Slovenija – Italija 3:0
Nemčija – ZDA 1:3
Kanada – Nizozemska 3:2
Bolgarija – Argentina 0:3
Francija – Japonska 2:3
Srbija – Poljska 2:3

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje