Preobrat: Olimpija plačuje dolgove, kazen NZS bo preteklost

Nogomet 29. Dec 202219:41 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Če so v zadnjih dneh v javnost prišle informacije o tem, da ima ljubljanska Olimpija nove finančne težave, je v četrtek zvečer do nas prišla novica, ki bo navijače zeleno-belih vendarle spravila v boljšo voljo. Vodstvo kluba je namreč poplačalo večino zapadlih obveznosti do nekdanjih nogometašev, kar je bil tudi razlog, da so si zmaji nakopali kazen NZS, zaradi katere v naslednjih dveh prestopnih rokih Ljubljančani ne bi smeli registrirati novih okrepitev.

Po fantastičnem prvem delu sezone, ko je na igriščih Prve lige Telemach ljubljanska Olimpija deklasirala konkurenco in ima pred zasledovalci velikih 13 točk prednosti, je nad klubom vseeno visela črna senca v obliki kazni Nogometne Zveze Slovenije, ki je zaradi neporavnanih zapadlih obveznosti do nekdanjih nogometašem klubu prepovedala registracijo novih okrepitev v naslednjih dveh prestopnih rokih.

Spomnimo, 28. oktobra je Nogometna zveza Slovenije Olimpiji zaradi neplačanih obveznosti do nekdanjih nogometašev prepovedala registracijo novih nogometašev v naslednjih dveh prestopnih rokih. Dolg zmajev do Save PetrovaNina PungarškaAljoše Matka, Ivana BanićaNika PrelcaNeven ĐuraskaTomislava TomićaNika Kapuna in Uroša Koruna je skupno znašal več kot 253.000 evrov.

In ta dolg postaja preteklost. Po naših informacijah je bila večina tega zneska namreč včeraj upnikom izplačana, dokončno poplačilo naj bil bilo izpeljano jutri. Tako Nogometna zveza Slovenije kot tudi Uefa sta bila o plačilu dolga že obveščeni. Tudi novembrske plače, ki so nekaj dni zamujale, naj bi bile poravnane jutri.

Albert Riera bo očitno vendarle že to zimo dobil nove okrepitve. FOTO: Aleš Fevžer.

Kaj bo torej s kaznijo?

Čeprav se je v javnosti omenjal famozni 15. december, do katerega bi morale biti zapadle obveznosti poravnane, da bi bila kazen preklicana že v tem prestopnem roku, je zadeva nekoliko drugačna. V roku nekaj dni od prejema dokazila o tem, da so vse zapadle obveznosti, ki so bile predmet kazni, poravnane, bo Nogometna zveza Slovenije Olimpiji sprostila prepoved registracije novih nogometašev. Zimski prestopni rok se v Sloveniji sicer uradno odpre 15. oziroma 16. januarja.

“Kazen traja, dokler kaznovani klub ne dokaže, da je neporavnane zapadle obveznosti do zgoraj navedenih subjektov poravnal,” je zapisano v sklepu disciplinskega sodnika Boštjana Jegliča.

Prvi novinec, ki bo tako uradno dobil možnost nastopa za zeleno-bele v tekmovanjih pod okriljem NZS, bo postal Admir Bristrić, ki ga je klub sicer že predstavil kot svojo novo okrepitev.

Vodstvo Olimpije ima znova razlog za nekaj dobre volje. FOTO: Aleš Fevžer.

Zadeva Prosinečki le deloma vezana na kazen

Ko je govora o poplačilu zapadlih obveznosti Olimpije, so še vedno odprti tudi “primeri” Savo Milošević, Robert Prosinečki in Dino Skender. Prvi po naših informacijah čaka na razsodbo Športnega razsodišča v Lozani (CAS, op. a.), do takrat odločitev arbitraže Fife, po kateri je Olimpija svojemu nekdanjemu trenerju dolžna več kot 300.000 evrov, še ni pravnomočna.

Kar se tiče Roberta Prosinečkega in Dina Skendra, je tudi z njima Olimpija v sodnem sporu, trenutna kazen Nogometne zveze Slovenije pa zmajem nalaga manjše plačilo tudi “velikemu Žutemu”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!