Pri Olimpiji kuha, glas so dvignili tudi navijači

Nogomet 29. Dec 202215:21 0 komentarjev
Predsednik NK Olimpija Adam Delius je danes izvedel za nove dolgove iz preteklosti. FOTO: Aleš Fevžer.

V pisarnah NK Olimpija kuha. Vse bolj jasno je, da imajo vodilni ljudje finančne težave, zaradi česar zaskrbljenost navijačev narašča. Na družabnih omrežjih se je s kritičnim zapisom oglasila tudi navijaška skupina Green Dragons.

Medtem ko je trener Albert Riera na sproščenem dopustu, kjer si, sodeč po njegovi zadnji objavi na družabnih omrežjih, čas krajša tudi z igranjem golfa, je stanje v klubu vse bolj napeto.

Pisali smo že, da je Olimpija prejšnji teden prejela nov sklep disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije, ki ji je zaradi dolgov do nekdanjih nogometašev in nekdanjega trenerja Roberta Prosinečkega naložil kazen prepovedi registracije novih igralcev.

Ti dolgovi so le eni od mnogih, ki naj bi jih zdajšnje vodstvo s predsednikom Adamom Deliusom in sodelavci imeli. Za njimi naj bi stale še številne neporavnane obveznosti do nekdanjih in zdajšnjih zaposlenih, dobaviteljev in tudi nekdanjega predsednika Milana Mandarića. Če bodo vsi potrjeni tudi pravno, se številka po naših informacijah povzpne prek dveh milijonov evrov.

Nova težava, (od)blokiran račun

Nova nevšečnost je Olimpijo doletela ta teden, saj je bil zaradi zaostalih obveznosti za kratek čas blokiran bančni račun podjetja FC Olimpija, dejavnost športnih društev d.o.o., katerega pravni zastopnik je direktor Ljubljančanov Igor Barišić, prek njega pa plačuje igralce članskega moštva.

Ti še vedno čakajo na novembrske plače in nekatere bonuse iz pretekle sezone. Z vodilnimi ljudmi kluba v imenu moštva komunicira kapetan Timi Max Elšnik, ki pa je imel v zadnjih dneh težave, da bi priklical koga od vodilnih ljudi. Naposled naj bi bil pri tem prizadevanju le uspešen in iz njihovih ust dobil obljubo, da bo denar kmalu na računu. Po naših informacijah ga do danes do 12. ure še ni bilo.

Almedin Ziljkić želi v Sarajevo

Pred kratkim je nekaj prahu dvignila tudi informacija, da je bosanski krilni napadalec Almedin Ziljkić tik pred prestopom v Sarajevo, do katerega pa, kljub nogometaševem prizadevanju, še ni prišlo.

Almedin Ziljkić je za Olimpijo do zdaj odigral 51 tekem in zabil 8 golov. FOTO: Aleš Fevžer.

Olimpija zanj pol leta pred iztekom pogodbe namreč zahteva precejšnjo odškodnino, govori se celo o pol milijona evrov, česar pri Sarajevu ne želijo izplačati. Po zadnjih informacijah naj bi do prestopa vseeno prišlo, a ne že zdaj, ampak šele poleti, ko bi lahko 26-letnik v Bosno in Hercegovino odšel kot prost nogometaš brez odškodnine.

Green Dragons: Novega uničenja ne bomo dopustili!

Ob zadnjem dogajanju v pisarnah Olimpije so se na družabnih omrežjih oglasili tudi navijači.

“Borba se bo očitno kmalu morala preseliti na ulice, obljubili smo namreč, da še enega uničenja kluba ne bomo dopustili. Zelena Slovenija – boriti se bo treba do konca!” so pri Green Dragons, ki so v vojni z zdajšnjim vodstvom že dolgo časa, zapisali ob koncu sporočila, objavljenega na facebooku. V celoti si ga lahko preberete spodaj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!