Pri NZS potrdili strategijo za obdobje 2021-2025

Nogomet 8. Maj 20219:22 > 10:11 0 komentarjev
Foto: NZS/Twitter

Na sedežu NZS je v četrtek popoldan potekala 10. seja Izvršnega odbora NZS. Na njej so člani IO potrdili strategijo NZS za obdobje 2021-2025, ki bo konec meseca predstavljena tudi na Skupščini NZS. Izvršniki so sprejeli tudi finančno vzpodbudo klubom, ki napredujejo v 1. SNL, sofinanciranje nogometne infrastrukture v letu 2021, spremembe tekmovalnega sistema v pokalnem tekmovanju, enotno pogodbo o trenerskem delu in imenovanje selektorja U17.

NZS je lani uspešno zaključila strateško obdobje 2015 – 2020, na seji IO pa je generalni sekretar NZS, Martin Koželj izvršnikom že predstavil strategijo za odboje 2021 – 2025. Glavna strateška področja v novi strategiji so tri – razvoj kakovostne igre na vseh ravneh, uveljavljanje pomena in ugleda nogometa v družbi in uravnoteženo poslovanje ter vlaganje v razvoj nogometa.

“Dolgoročni trendi in scenariji razvoja dejavnosti kažejo, da delujemo v globalno najprivlačnejši športno-poslovni dejavnosti. Ocena zunanjih okoliščin do leta 2025 (srednjeročni scenarij) nas utrjuje v prepričanju, da bomo delovali v zunanjih okoliščinah, ki bodo omogočale dinamičen razvoj športno-poslovnih modelov v nogometu. Naša vizija do leta 2025 nas zavezuje k razvoju transparentno upravljane in družbeno odgovorne nogometne zveze z zmagovalno miselnostjo, ki bo širše prepoznavna po svojih vrednotah delovanja in zavezanosti dvigu kakovosti nogometne igre,” je ob predstavitvi povedal Koželj in dodal, da je “strategija NZS za obdobje do 2025 pripravljena v duhu zasnove strateškega razmišljanja”. “Verjamemo, da bo prek ustreznega komuniciranja in konkretnega dela s pomočjo vrednot in sistema odgovornosti našo skupno strategijo sprejel najširši krog nogometnih deležnikov, s ciljem dviga slovenskega nogometa na še višji nivo,” je dejal.

Finančna vzpodbuda klubom, ki napredujejo v 1. SNL

Nogometna zveza Slovenije bo tudi ob koncu te sezone namenila finančno spodbudo kluboma 2. SNL, ki bosta v prihodnji sezoni nastopila v najboljšem klubskem tekmovanju v državi. Kluba bosta za napredovanje prejela vsak po 30.000 EUR, polovico v denarju in polovico v opremi.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Sprememba tekmovalnega sistema v pokalnem tekmovanju od sezone 2022/2023

Potem ko je izvršni odbor že na eni svojih prejšnjih sej odločil, da bo pokalno tekmovanje v prihodnji sezoni zaradi prilagajanja epidemiološki situaciji spremenjeno, je izvršni odbor sprejel spremembo tekmovalnega sistema v slovenskem pokalu od sezone 2022/23 naprej. O spremembi bo konec meseca odločala še skupščina NZS. V želji po večji popularizaciji najbolj množičnega nogometnega tekmovanja tudi v krajih, kjer se sicer ne igra nogomet najvišjega ranga, je predlog novega tekmovalnega sistema usmerjen ravno v gostovanja večjih klubov pri manjših. Pokalno tekmovanje se bo tako na nivoju MNZ in NZS izvedlo v istem letu, med posameznimi krogi pa ne bo nosilcev ali nenosilcev, kar pomeni, da bo prvoligaš lahko igral pri nižjeligašu, ali obratno. V prvem krogu bo nastopilo 120 ekip, v drugem pa 64 ekip. Šest prvoligašev bo tekmovanje začelo v prvem krogu, v drugem krogu se bodo pridružili še klubi, ki so nastopali v evropskih tekmovanjih. V vseh krogih se odigra ena tekma.

Guliver Image
Guliver Image

Aleksandar Radosavljević na čelu reprezentance do 17 let

Po prekinitvi sodelovanja z Agronom Šaljo je izvršni odbor NZS sprejel predlog direktorja reprezentanc Mirana Pavlina in potrdil imenovanje Aleksandra Radosavljevića na mesto selektorja reprezentance do 17 let. Radosavljević tako nadaljuje delo z reprezentanco, ki jo je doslej vodil v selekciji do 16 let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!