Pri Olimpiji užaljeni in jezni, ostali so brez velikega upa

Prva liga 1. Jan 202219:14 > 19:33 2 komentarja
Miha Kompan Breznik (desno) ne bo več igral za Olimpijo. FOTO: nkolimpija.si

Iz Olimpije so na prvi dan novega leta ostali brez nadarjenega Mihe Kompana Breznika, ki je vodstvu kluba sporočil, da zapušča klub. Osemnajstletni branilec ni imel profesionalne pogodbe, a je obljubil, da jo bo podpisal, zato so v taboru Ljubljančanov užaljeni.

Miha Kompan Breznik, ki je v Ljubljano pred tremi leti in pol prišel iz Kopra, je bil član Olimpije tri sezone in bil eden njenih najbolj nadarjenih nogometašev. V tej sezoni je debitiral pod vodstvom nekdanjega trenerja Save Miloševića, v prvoligaški konkurenci pa odigral pet tekem, v katerih je zbral 296 minut igre. Enkrat je zaigral tudi v pokalu.

Kompan Breznik ni imel profesionalne pogodbe z Olimpijo, zdaj pa je novemu vodstvu na čelu s predsednikom Adamom Deliusom, sporočil, da zapušča Stožice. S tem je vodstvo Olimpije očitno razjezil.

“Na prvi dan novega leta nas je še kako negativno presenetila novica, ki je nismo pričakovali. Novica, ki je nismo želeli slišati. Miha Kompan Breznik nam je poslal sporočilo, da v prihodnje ne bo več nosil dresa našega kluba. Ob tem želimo poudariti, kako je novo vodstvo Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana storilo vse, kar je lahko, da bi Kompan Breznik ostal v Ljubljani. Nogometašu smo takoj po prevzemu kluba dali jasno vedeti, da ga želimo zadržati med zmaji,” so sporočili iz Olimpije

Igralec naj bi obljubil, da bo ostal

“Kompana Breznika smo želeli zadržati, pravzaprav nemudoma po prevzemu kluba smo mu ponudili profesionalno pogodbo, in to za kar tri leta. V njem smo videli, če se lahko tako izrazimo, dolgoročni projekt. Igralec nam je ob tem dal besedo, da bo ponujeno pogodbo podpisal. Za nas je takšna beseda sveta, toda … Več tednov smo v pisarni čakali na to, kdaj se bo nogometaš oglasil in podpisal pogodbo. Pokazali smo ogromno mero razumevanja ob vsakem igralčevem izgovoru, zakaj ne more priti. Čakali smo nanj, pogodba je bila na mizi, dres z novo letnico trajanja pogodbe že bolj kot ne natisnjen,” so še zapisali pri Olimpiji v nevsakdanjem sporočilu za javnost, ki si ga lahko v celoti preberete tukaj.

Začetek priprav že v ponedeljek

Olimpija, ki je po prvi polovici prvenstvene sezone 2021/22 na tretjem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko je iz pokala izpadla, bo s pripravami na drug del sezone začela v ponedeljek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje