Priložnost za Olimpijo? Miloševićev ljubljenec je brez kluba

Nogomet 25. Sep 202117:16 > 17:20
Seydouba Soumah in Savo Milošević sta pri Partizanu odlično sodelovala. FOTO: Guliverimages.

Gvinejski zvezdnik Partizana Seydouba Soumah, ki je bil pred začetkom sezone velika želja trenerja Olimpije Sava Miloševića, je prekinil pogodbo z Beograjčani. Se lahko zgodi, da zdaj, ko je brez kluba, okrepi Ljubljančane?

Savo Milošević si je poleti, ko je prišel v Stožice, v svoje vrste želel zvabiti Seydoubo Saoumaha, s katerim sta odlično sodelovala v sezoni 2019/20, ko je bil zdajšnji trener Ljubljančanov še na klopi Partizana.

Miloševiću 30-letnega ofenzivnega vezista poleti ni uspelo pripeljati v Ljubljano, morda pa se to zgodi zdaj. Soumah je namreč brez kluba, potem ko je zaradi nesoglasij, ki so trajala že nekaj časa, prekinil pogodbo z Beograjčani.

Soumah je delodajalce pri Partizanu razjezil že v začetku septembra, ko je brez klubskega dovoljenja odpotoval na reprezentančno akcijo Gvineje in se tam tudi poškodoval. Problematični Afričan je potem izgubil status prvokategornika in igral bolj malo, zdaj pa svojo beograjsko zgodbo končal.

“Zaradi konstantnega kršenja klubske discipline smo se odločili, da z njim prekinemo pogodbo. Partizan je institucija, ki je nad vsakim posameznikom,” so v obvestilu za javnost zapisali pri Partizanu.

Najdražja okrepitev v zgodovini Partizana

Soumah je v Partizan iz Slovana iz Bratislave, pri katerem je blestel, leta 2017 prišel za 1,65 milijona evrov in postal najdražji nakup v zgodovini kluba.

Svojega slovesa v Beogradu sprva ni upravičil, njegov vzpon pa se je začel prav s prihodom zdajšnjega trenerja Olimpije Miloševića, s katerim sta odlično sodelovala. Pod njegovim vodstvom je Soumah v 45 tekmah zabil 16 golov in prispeval še 11 asistenc.

Gvinejski zvezdnik je v Partizanu nekaj časa blestel. FOTO: Guliverimages.

Afričan, ki se lahko pohvali z devetimi zadetki v 31 nastopih za Gvinejo, Partizan zapušča po 27 golih in 23 asistencah v 114 nastopih v vseh tekmovanjih.

V tej sezoni je odigral vsega pet tekem, v katerih je enkrat zadel in enkrat asistiral. Le dvakrat na 17 tekmah je zaigral od prve minute.

Olimpiji bi Soumah prišel še kako prav, saj ima od ofenzivnih vezistov na voljo le komaj 19-letnega Svita Sešlarja, vprašanje pa je, ali bi si ga lahko v Stožicah privoščili. V Beogradu je namreč prejemal več kot pol milijona evrov letne plače.