Raketa Žana Benedičiča pokopala Maribor

Nogomet 8. Okt 202220:22 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Maribora so v 12. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 0:1 (0:0).

Ne le, da so Mariborčani prekinili niz treh zmag, ampak so sodniki za nameček za skoraj pol ure prekinili tekmo po metanju predmetov s tribun na zelenico. Vzrok je bilo nezadovoljstvo s sojenjem, posebej po izključitvi vratarja Sama Pridgarja in prekrška Marka Tolića nad Adnanom Golubovićem. Na koncu pa je Žan Benedičič s pravo mojstrovino poskrbel za poln plen Primorcev. Ti zdaj za Olimpijo, ki ima še tekmo v dobrem, zaostajajo šest točk, Maribor pa 13.

Mariborčani so podjetneje začeli, prvi nevarnejši strel pa je v 10. minuti sprožil Aljaž Antolin, ki pa je žogo z volejem z 20 metrov poslal čez gol. Sledilo je obdobje bolj enakovredne igre, v kateri pa si ne Maribor, pri katerem so zaradi poškodb in bolezni manjkali Menno Bergsen, Martin Milec, Max Watson, Aleks Pihler in Marko Božić, ne Koper, ki je pogrešal vezista Omarja Correio, nista priigrala obetavnejše akcije.

V 27. minuti pa je imel Koper dotlej najlepšo priložnost, najprej je strel gostov obranil Samo Pridgar, Ivan Novoselec pa je nato odbito žogo iz bližine poslal čez gol. Pozneje pa kar lepo število gledalcev na stadionu spet ni videlo posebej razburljivega dogajanja.

Maribor je stresel vratnico:

Zato pa je bilo razburljivo takoj po začetku drugega polčasa, ko je po vstopu v igro Marko Tolić zadel vratnico. Mariborčani so imeli v tem delu pobudo, Rok Kronaveter je neuspešno poskusil s skoraj polovice igrišča, med drugim pa je v 59. minuti v kazenskem prostoru streljal Jan Repas, vendar ni bil dovolj natančen. Na drugi strani je v 63. minuti tudi Andrej Kotnik žogo poslal mimo vrat.

V 80. minuti pa so Mariborčani ostali brez vratarja Sama Pridgarja, ta je namreč stekel iz kazenskega prostora in kot zadnji igralec naredil prekršek nad Dariom Kolobarićem. Potem pa je sledila daljša prekinitev, ko so po nekaj za domače navijače spornih sodniških odločitvah na igrišče z glavne tribune prileteli nekateri predmeti in domnevno zadeli tudi pomožnega sodnika. Koprčani so zatem zapustili igrišče, takisto sodniki.

Rdeči karton:

Nato pa so se po pol ure vendarle vsi vrnili na igrišče in odigrali še končnico tekme. Kmalu po nadaljevanju so Primorci povedli z izjemnim zadetkom Žana Benedičiča, ta je s “polvolejem” pod prečko z 20 metrov premagal Ažbeta Juga in poskrbel za zmago gostov.

Maribor bo v 13. krogu v soboto gostoval pri Olimpiji, Koper pa bo gostil Gorico.

Maribor – Koper 0:1 (0:0)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 4600, sodniki: Jug, Žunič, Kordež.

Strelec: 0:1 Benedičič (88.).

Maribor: Pridgar, Mitrović (od 92. Sirk), Šoštarič Karič (od 92. Brnić), Uskoković, Žinič, Sikošek, Repas, Antolin, Laušić (od 46. Tolić), Kronaveter (od 83. Jug), Baturina (od 74. Vipotnik).

Koper: Golubović (od 86.), Palčič, Novoselec, Prce (od 65. Mittendorfer), Pavlović, Benedičič, Vešner Tičić (od 86. Edomwonyi), Krajinović, Kotnik, Požeg Vancaš, Osuji (od 73. Kolobarić).

Rumeni kartoni: Laušić, Sikošek, Uskoković, Tolić, Sirk; Novoselec, Benedičič.
Rdeči karton: Pridgar (80.).

Potek srečanja v Ljudskem vrtu:

Konec nore tekme v Ljudskem vrtu! Koper domov odhaja s celotnim plenom.

87. minuta: GOOOL! 0:1! Šok za Maribor! Po  dolgi prekinitvi je sledil hiter zadetek Kopra, ki so povsem utišali domače navijače. Izjemen zadetek je dosegel Žan Benedičič! Šlo je za podajo s kota, nato pa je Benedičič s pravo bombo poskrbel za hladen tuši sredi Ljudskega vrta. Kakšen zadetek, kapo dol.

Izjemen zadetek Benedičiča:

Tekma se spet nadaljuje!

Nova informacija: Tekma se bo nadaljevala. Po dolgi prekinitvi bo sledilo petminutno ogrevanje, nato pa bo šlo spet zares.

Trenutek, ko so navijači v Ljudskem vrtu izgubili živce:

85. minuta: Navijači v Ljudskem vrtu so izgubili živce. Sodniki so jih spet razjezili in začeli vpiti neprimerne besede, nekaj sekund kasneje pa je Matej Jug naročil delavcem naj postavijo tunel in skupaj s pomočniki zapustil zelenico. Sledili so jim tudi Koprčani, medtem ko Mariborčani čakajo na odločitev, kaj bo s tekmo. Razlog za odhod sodnikov, še ni znan, kaj lahko je spet koga zadel kakšen predmet, ki so ga na igrišče vrgli gledalci. To so za zdaj le ugibanja. Sodniki so dejali, da se bo tekma nadaljevala, če bo lahko organizator zagotovil varno nadaljevanje tekme.

Trenutek, ko je Jug s Koprčani odšel z zelenice:

80. minuta: Rdeči karton! Mladi vratar, 19-letni Samo Pridgar je zunaj kazenskega rahlo trčil v Daria Kolobarića in prejel rdeči karton. Intenzitete ni bilo velike, a vseeno je rdeč karton tudi po ogledu Vara obveljal. Pridgarja je vratih zamenjal Jug, iz igre pa je odšel Kronaveter.

46. minuta: Velika priložnost Maribora! Slabo vračanje vratarju je izkoristil  Tolić, ki je lepo streljal, Golubović pa je vendarle toliko odbil žogo, da se je ta od vratnice odbila nazaj na igrišče. Ostalo je pri 0:0.

Tolić stresel vratnico:

Začetek drugega polčasa! Maribor je opravil eno zamenjavo. Laušića je zamenjal Tolić.

Konec prvega polčasa! Zadetkov nismo videli.

27. minuta: Izjemna priložnost za Koper. Po strelu s prostega udarca Vešnerja Tičića je vratar Pridgar strel odbil, a je le do noge Novoselca, ki je s petih metrov žogo po branilsko poslal preko mariborskih vrat.

Strel Novoselca:

10. minuta: Maribor je obračun začel veliko podjetneje. Hitro je pokazal, kaj si želi na tej tekmi, najlepšo priložnost do zdaj pa smo videli v 10. minuti, ko je po žogi udaril Antolin. Vratar Golubović bi bil brze moč, a žogo je zletela preko vrat.

Začetek tekme v Ljudskem vrtu!

Informacija: Ažbe Jug se po uspešnem okrevanju vrača v kadru prvič po 23. aprilu. Znašel se je na klopi za rezerviste. Josip Iličić pa še ni nared in ostaja zunaj kadra vijoličnih.

Začetni postavi:

Pred tekmo:

Glavna nogometna zgodba v Sloveniji v zadnjem obdobju je zagotovo prihod Josipa Iličića v Maribor. Čeprav “Jojo” nekaj časa še ne bo zaigral za Maribora, pa se zdi, da so vijoličasti v zadnjem obdobju vendarle našli boljšo formo. Na zadnjih treh tekmah so zabeležili tri zmage in se po katastrofalnemu začetku sedaj nahajajo na četrtem mestu v prvenstvu. Tokrat jim bodo nasproti stali nogometaši Kopra, ki so prvi letošnji obračun na Bonifiki sicer dobili, toda lahko bi dejali, da takratni Maribor ni enak trenutnemu.

Koper na drugi strani nekako ostaja blizu vrha, toda na sam slovenske elite ne more poseči. Trenutno se kanarčki nahajajo na tretjem mestu, toda v letošnji sezoni Koper nadaljuje s toplo-hladnimi predstavami, kar potrjuje tudi dejstvo, da Primorci letos sploh še niso remizirali. Zorana Zeljkovića lahko veseli, da se je v prejšnjem krogu med strelci znova znašel Andrej Kotnik, ki bo tokrat verjetno še posebej motiviran, saj se bo pomeril proti svojemu nekdanjemu klubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!