Raković ne razume izjave Milca: To ni pošteno do soigralcev

Nogomet 25. Okt 202210:06

Potem ko ga kar nekaj let ni bilo na nogometni sceni, se je nekdanji slovenski reprezentant Ermin Raković v zadnjih mesecih vrnil nanjo. Trenutno je trener Ljubljane v Medobčinski nogometni ligi Ljubljana, nekdanji član tako Olimpije kot tudi Maribora pa je v oddaji Pod prečko razkril, da ga precej motijo nekatere stvari, ki se v teh dneh dogajajo v Ljudskem vrtu.

V svoji bogati karieri je nekdanji slovenski reprezentant Ermin Raković dve sezoni odigral tudi za NK Maribor. Ker je Ljubljančan, je njegov odhod v mesto ob Dravi leta 2002 dvignil precej prahu, danes 45-letnik pa je nato v vijoličastem dresu dvakrat zapored osvojil državni naslov ter na 40 tekmah dosegel 20 zadetkov.

Kapetan ni pristojen za odločitve, kdo lahko in kdo ne more igrati za klub

V ponedeljkovi nogometni oddaji Pod prečko se je Raković na kratko dotaknil dogajanja v Ljudskem vrtu in velike krize, v katero je padel NK Maribor. Kot dolgoletnega uspešnega nogometaša in tudi kapetana zlatih časov Interblocka pa ga močno motijo tudi sporočila, ki jih javnosti pošiljajo iz tabora aktualnih prvakov.

“Vedeli so, da bo po osvojenem naslovu odšlo nekaj pomembnih igralcev, a se na to niso pripravili. Zlatko Zahović je prejšnji teden dobro zadel stvari, ki jih morda še bolje razumemo mi, ki delamo v nogometu. Igralci pa morajo stvari reševati v slačilnici. Kapetan ne sme dati takšne izjave. Raje za štirimi stenami, kot pravim jaz, nekoga “na gobec” in s tem dvigneš ekipo. Ne pa z javnimi izjavami. Kot kapetan nisi pristojen za to, da razlagaš, kdo je primeren za klub. O tem odločajo trener, športni direktor in predsednik,” poudarja gost oddaje Pod prečko.

Ermin Raković o izjavi Martina Milca

“To je bila morda izjava v afektu, a, čeprav mi je kot nogometaš Milec všeč, kapetan tako ne sme odreagirati. Verjetno je bil jezen, zaveda se tudi nezadovoljstva navijačev. Toda to ni pošteno do soigralcev v garderobi. To morajo rešiti sami za zaprtimi vrati in s trdim delom. Sicer je povsem mogoče, da bodo zmagali tri, štiri tekme in bo Ljudski vrt spet poln, stvari pa pozabljene. Ampak zdi se mi, da manjka avtoriteta v klubu in slačilnici,” svoje razmišljanje strne nekdanji nogometaš vijolic.

Kaj je po porazu z Domžalami izjavil Martin Milec?

“Slabo, kaj naj rečem. Nimam več besed. To enostavno ni več Maribor. Ne vem, ali je to naša realnost. Nimamo kvalitete, nimamo ´ jajc ´. Težek poraz. Takoj po rdečem kartonu smo dobili zadetek za 2:0 in potem je težko. Po takšnem porazu ni enostavno zbrati misli. Določeni se bomo morali zamisliti nad sabo in se vprašati, ali je to dovolj za ta grb ali ne.”

Komentari

Vaš komentar