Razburljiv razplet tekme v Kopru

Nogomet 19. Maj 202419:50 3 komentarji
Koper - Maribor
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Kopra in Maribora so se v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Koprčani, pri katerih je pri 30 letih kariero končal Matej Palčič, so si želeli zmage proti Mariboru, saj bi z njo sezono končali na četrtem mestu in bi potencialno igrali v evropskih tekmovanjih v prihodnji sezoni. A razburljiv boj se je končal brez zmagovalca, na žalost Primorcev pa je v ljubljanskem obračunu zmagal Bravo in sam zasedel četrto mesto. Koprčani so tako ostali brez želenega, Maribor pa je potrdil drugo mesto.

Koprčani so povedli v 12. minuti, ko je zadel Wisdom Sule, ki je izkoristil podajo Luke Vešnerja Tičića z desne strani. Pozneje je bil Maribor nevaren v 16. minuti s prostega strela Josipa Iličića, po obrambi pa je odbito žogo v zunanji del mreže poslal Marko Božić.

Iličić je bil spet nevaren v 23. minuti, ko je zgrešil z dobrih desetih metrov, Božić pa je v 35. žogo poslal v naročje Jana Koprivca z leve strani. Malce zatem je Hilal Soudani zgrešil z glavo, v 42. pa je bil ta natančnejši in iz bližine izid izenačil na 1:1 s svojim 15. golom sezone.

V 56. minuti je pred Koprivca prišel Iličić, žogo poslal čez vratarja, a tudi malce mimo vrat. Malce pozneje je Božić imel veliko časa za strel iz bližine z leve strani, vendar je Koprivec znova dobro posredoval.

Na drugi strani je izvrstno posredoval Ažbe Jug po strelu Bedeja Osujija v 71. minuti, v 77. minuti pa je Vešner Tičić dobro izvedel prosti strel, vendar se je Jug spet izkazal, v 87. minuti pa je Fran Tomek žogo poslal le malo mimo vrat.

Prav Tomek je v 95. minuti dosegel nov gol za Koper, ki bi mu zagotovil četrto mesto, vendar je bil v prepovedanem položaju. V 98. minuti pa je David Šmajc pokazal na belo piko, potem ko je v kazenskem prostoru padel Sule, vendar je po ogledu posnetka pravilno spremenil svojo odločitev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje