Samo na Sportklubu: Zlatko Zahovič ocenil jesenski del Prve lige Telemach

Nogomet 29. Dec 202318:55 1 komentar

Tudi v letošnji sezoni smo po koncu jesenskega dela Prve lige Telemach za vas pripravili posebno epizodo magazina Pod prečko. Najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance, Zlatko Zahovič, je ocenil dogajanje v slovenski ligi, v kateri po 19 krogih zanesljivo vodi NK Celje.

Zlatko Zahovič, nekdanji športni direktor Maribora, je že v oddaji Pod prečko večkrat potrdil svoje izjemno nogometno znanje in se velikokrat izkazal za odličnega napovedovalca. V posebni epizodi magazina Pod prečko je tokrat ocenil celotno jesensko dogajanje v slovenski nogometni ligi, kot smo vajeni pa ni razočaral. Navdušil je z veliko pronicljivimi izjavami, hkrati pa vse opozoril, da je za slovenskim nogometom izjemno leto.

“Tudi ko analiziram Olimpijo, jo želim analizirati strokovno. Olimpija je svetla točka tega leta,” boste med drugim pri ocenjevanje jesenskega dela sezone aktualnega prvaka slišali iz ust Zlatka Zahoviča, ki so ga v boju za obstanek navdušili pri Aluminiju: “Da se obdržiš v Prvi ligi Telemach, moraš delati čudeže. Jaz jim čestitam. Očitno imajo ljudi, ki so pripadni klubu in okolju. Svoje življenje so posvetili Aluminiju in to je potrebno spoštovati.”

nogomet Prva liga Telemach Pod prečko Zlatko Zahovič Matic Burazer
Posebno epizodo magazina Pod prečko si boste lahko premierno ogledali v torek, 2. januarja, ob 18. uri na Sportklubu 1. Foto: Uroš Skaza

Zlatko Zahovič: “Ni dileme, da je Olimpija zmagovalec tega celotnega koledarskega leta.”

Zelo čustveno je bilo debatiranje o “njegovem” Mariboru, ki se je na zimsko spanje odpravil kot četrta ekipa lige. Zahoviča pomirja dejstvo, da je na mestu trenerja Ante Šimundža, ki bo po njegovem mnenju naredil vse, da bodo vijoličasti znova imeli svoj prepoznaven DNK. Nekdanji športni direktor Maribora se je odzval tudi na nekatere primerjave razmer, v katerih je kot športni direktor deloval on, in razmer, kakršnim smo v Prvi ligi Telemach priča zdaj. Ob pohvalah na račun kapetana Olimpije Timija Maxa Elšnika, ki ga je navdušil v reprezentanci, pa je znova zatrdil, da slednji v letih, ko se je vračal v Slovenijo, ni bil na ravni Maribora: “Mi smo bili takrat liga prvakov. Nismo bili ne konferenčna liga in ne samo slovenska ekipa.”

Kot nasvet vsem, ne samo tistim, ki delujejo v nogometu, pa je Zahovič namenil naslednjo izjavo: “Ko si vsem všeč, si po navadi poraženec. Ne smeš biti všeč vsem.” Premiera posebne epizode magazina Pod prečko z Zlatkom Zahovičem bo premierno predvajana v torek, 2. januarja, ob 18. uri.

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje