Simon Rožman zbodel Maribor in “svetovalce” okoli kluba

Nogomet 15. Avg 202216:39 > 16:392 komentarja
Delite:
Simon Rožman. FOTO: Uroš Skaza.

Domžale so v petem krogu Prve lige Telemach premagale Maribor s 3:2 in mu zadale še šesti zaporedni poraz. Čeprav je ta danes s klopi vijoličnih odnesel Radovana Karanovića, njihov nekdanji trener in zdajšnji strokovnjak na klopi Domžal Simon Rožman ne dvomi, da se bodo državni prvaki izvlekli iz rezultatske krize.

Domžale so se sinoči v domačem Športnem parku razveselile še druge zmage v sezoni. Čeprav so v izdihljajih tekme trepetale zanjo, so do nje prišle zasluženo, saj so bile večji del obračuna boljši tekmec na igrišču.

Njihov trener Simon Rožman je s svojimi sodelavci dobro analiziral Maribor in slabosti, ki ga pestijo vse od začetka sezone, kar so njegovi igralci znali kaznovati.

Vrhunci s tekme Domžale – Maribor:

“Ko potegnemo črto, smo zasluženo zmagali. Odigrali smo dober prvi polčas, žal mi je le, da na odmor nismo šli s prednostjo še kakšnega zadetka več. Drugi zadetek smo sprejeli nekoliko nespretno, zaradi česar je bil zaključek kar nekoliko nervozen. Bili smo disciplinirani, agresivni in si pripravili več priložnosti, zato smo veseli novih treh točk,” je dejal Celjan, ki je še poglobil krizo Mariborčanov.

Državni prvaki so namreč vpisali že šesti zaporedni poraz, ki je bil za nameček usoden za njihovega trenerja Radovana Karanovića, ki je lani na klopi državnih prvakov nasledil prav Rožmana.

Kaj je po tekmi še povedal Simon Rožman?

Simon Rožman
Foto: Aleš Fevžer

O priložnostih iz prekinitev:

“Dobro smo analizirali, kje ima nasprotnik težave. Mislim, da smo si pripravili dve, tri čiste priložnosti, ki bi jih morali bolje realizirati. Vesel sem, da so nam stvari, kar se tiče prekinitev, uspele.”

O nervoznem zaključku tekme:

“Po glavi sta mi šli druga in tretja tekma, ko smo v zadnjih sekundah podlegli. Če bi Maribor zabil, bi bil gol verjetno zaslužen, a glede na prikazano vseeno mislim, da smo si zaslužili tri točke, ki so v startu prvenstva s to mlado in novo ekipo zelo pomembne za stabilnost.”

O poškodbi Tilna Klemenčiča:

“Po prvih pogovorih z zdravnikom si ni strgal vezi, ima pa natrgano. Mislim, da bo kar nekaj časa odsoten, kar predstavlja velik minus za našo ekipo, saj je njen pomemben člen.”

O tem, kako pomembna je zmaga proti državnim prvakom:

“Mlade ekipe se lahko hitro znajdejo v krču, ki se lahko vleče celo prvenstvo. Dober začetek je zato še toliko bolj pomemben, saj želimo splavati v mirne vode. Radi bi delali na planu igre in nekatere je še za postoriti, a je zagotovo lažje, če osvajaš točke.”

Foto: Aleš Fevžer

O novi okrepitvi Franku Kovačeviću:

“Igralce iščemo od prvega dne. Spomnite se lahko, ko sem govoril, kaj si lahko privoščimo in kaj se zgodi na koncu prestopnega roka. Bili smo mirni in potrpežljivi. Ogledanih imamo kar nekaj igralcev, ki pa so nam ta čas finančno nedosegljivi. Še vedno pa čakamo na dve okrepitvi, ki pa bosta realizirani le, če bosta finančno dosegljivi.”

O tem, da je lani v Maribor pripeljal Ognjena Mudrinskega:

“Mislim, da ima vsak svojo zgodbo. Mi imamo svoje želje, ambicije in cilje. Mariboru želim vso srečo na naslednji tekmi. Je edini predstavnik, ki je še ostal v boju za evropska tekmovanja, tako da bom držal šesti zanje.”

O tem ali je bilo lažje premagati Maribor, ker je v krizi:

“Če sem iskren, se nismo pretirano ukvarjali z njim. Liga je zelo izenačena in Maribor se bo zagotovo pobral. Ima ogromno kvalitete in na današnjo zmago ne smemo gledati z vidika, da je slab.”

Foto: Aleš Fevžer

O tem ali je zmaga proti nekdanjemu klubu kaj slajša kot ostale:

“Vmes sem že zamenjal en klub, tako da so te stvari za mano. Zagotovo je bilo vedno lepo premagati Maribor, saj gre za institucijo in velik slovenski klub. S fanti smo se v garderobi iskreno poveselili, a že juri nas čaka nov trening in priprava na Gorico.”

O mariborskem črnem nizu:

“Nimam vpogleda v to, kaj se dogaja v klubu. Maribor je bil vedno klub, ki je bil v vrhu slovenskega nogometa in verjamem, da se bo tja vrnil. Morajo pa zagotovo marsikaj rešiti. A to so njihove težave. Zagotovo pa imajo okoli kluba dovolj svetovalcev, ki so tudi v mojem obdobju veliko svetovali. Verjamem, da bodo dali glave skupaj in našli pot iz krize.”

 

Komentari

Vaš komentar