Sveže iz Maribora: Kdaj se bo vrnil Josip Ilićić?

Nogomet 4. Okt 20227:00 > 7:09 0 komentarjev
Josip Iličić je vse bližje povratku v Ljudski vrt. FOTO: Profimedia.

Josip Iličić je vse bližje podpisu pogodbe z NK Maribor, a do enega najbolj težko pričakovanih prestopov v zgodovini slovenske nogometne lige še ne bo prišlo tako kmalu. Najprej bo treba urediti še nekaj tehničnih zadev, ki pa so za zdaj skrivnost.

Ni skrivnost, da se Josip Iličić že dlje časa spogleduje s povratkom v Maribor, kjer je vsega dva meseca igral pred daljnimi 12 leti, a tam pustil tak pečat, da ga navijači še danes obožujejo. Prav ta ljubezen je tudi glavni razlog, da je povratku v Ljudski vrt zelo naklonjen. Ne nazadnje je k privolitvi, da se to zgodi, pripomogla tudi kampanja za njegov povratek, ki so jo mariborski navijači zagnali v zadnjih tednih.

Že prejšnji teden so iz Maribora prihajale informacije, da je prestop že dogovorjen, številni viri iz Ljudskega vrta so nam govorili o tem, da bo z vijoličastim dresom poziral že v petek, a se to ni zgodilo. Najverjetneje se – čeprav iz nekaj mariborskih virov spet prihajajo drugačni indici – v naslednjih dneh tudi še ne bo.

Kdaj bo v vijoličastem dresu pozdravil navijače Maribora? FOTO: Aleš Fevžer.

Plača ni težava, na pogoje je že pristal

Težava ni višina plače – po naših informacijah je zgornja meja, ki jo lahko Maribor danes ponudi, 15 tisoč evrov mesečne plače -, Iličić naj bi na mariborske pogoje že pristal.

Oviro predstavljajo določene tehnične zadeve, ki se morajo urediti, preden bo do težko pričakovanega in enega najbolj odmevnih prestopov v zgodovini prve slovenske lige prišlo.

Iličić v teh dneh sicer, tako kot že nekaj časa, trenira individualno in se pripravlja na povratek na nogometne zelenice, ki si ga nedvomno želi. V nekaj tednih naj bi bil povsem nared, je pa jasno, da bi tako dober nogometaš v slovenski ligi verjetno razliko delal, tudi če ne bo povsem stoodstotno pripravljen.

Tudi nad reprezentanco še ni obupal

Čeprav bo januarja dopolnil 35 let, priljubljeni Jojo najverjetneje ni obupal niti nad nadaljevanjem reprezentančne kariere. Za Slovenijo, za katero je do zdaj odigral 80 tekem in zabil 16 golov, prispeval pa tudi 17 asistenc, je nazadnje igral novembra lani na zadnji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 proti Cipru.

Za konec dodajmo še zanimivost, da je Iličić v Ljudskem vrtu nazadnje igral pred skorajda natanko letom dni in navdušil. Pri nesrečnem kvalifikacijskem porazu proti Rusiji z 1:2, po katerem so Slovenci dokončno izgubili upanje o uvrstitvi na letošnje svetovno prvenstvo, je zabil tudi gol.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!