Josip Iličić (še) ni blizu Maribora

Se bo Josip Iličić vrnil v Ljudski vrt? FOTO: Guliverimages.

Kako blizu povratka v NK Maribor je Josip Iličić? Njegov agent Amir Ružnić trdi, da ne tako zelo, kot se v zadnjih dneh omenja v javnosti.

“Za zdaj je vse tako, kot je bilo. Spremenilo se ni prav nič,” je medijske napise – danes so pri Ekipi pisali o tem, da je tik pred podpisom pogodbe z Mariborom – zanikal Amir Ružnić in dal vedeti, da je situacija podobna, kot je bila prejšnji teden, ko smo se nazadnje pogovarjali z njim. Josip Iličić je za zdaj še precej oddaljen od podpisa pogodbe z Mariborom, kar pa ne pomeni, da se zgodba kmalu ne zasuče v drugo smer. “Vse je odprto,” je dodal.

Iličić, ki ima po prekinitvi pogodbe z Atalanto proste roke, v teh dneh trenira po individualnem programu in se pripravlja na povratek v nogomet, ki ga zagotovo še namerava igrati. Včeraj je bil na Kodeljevem. Video s treninga z mladimi nogometaši ljubljanskega Slovana je na Twitterju delil njihov trener, nekdanji reprezentant Džengis Čavušević.

“V treh, štirih tednih bo povsem nared za igro,” o Iličićevi telesni pripravljenosti pravi njegov agent.

Ponudba Palerma ne obstaja, kaj lahko ponudi Maribor?

Ponudb zanj ne manjka, a tiste z naslova Palerma, o katerem se je pisalo te dni, ni med njimi. “Ne, zagotovo ne,” je povedal Ružnić, ki ima pri Palermu sicer dobre vezi. Tam namreč igra še en njegov varovanec Leo Štulac.

Da je Iličić velika želja Maribora, ni skrivnost. Iz zanesljivih virov znotraj kluba smo dobili tudi potrdilo, da je do prvih pogovorov že prišlo. Toda za zdaj niso obrodili sadov. Kaj lahko Iličiću ponudi Maribor?

Več kot 15 tisoč evrov mesečne plače, s katero bi bil z naskokom najbolj plačan igralec v klubu, ne. To pa je seveda precej manj od tega, kar je v zadnjih letih služil pri Atalanti, in sicer 2,1 milijona evrov neto letne plače.

Član Maribora je bil med 1. julijem in 27. avgustom 2010. FOTO: Aleš Fevžer.

Pozivi Viol so mu ogreli srce

Morda ključno vlogo znajo, če bi v Ljudski vrt res prišel, odigrati navijači. Viole so začele s kampanjo, s katero želijo Iličića po 12 letih vrniti v Maribor. Pozivi k povratku so preplavili družabna omrežja, v zadnjih dneh plakate in celo grafit najdemo tudi na mariborskih ulicah. Iličić je to seveda opazil.

Iličić je leta 2010 za Maribor igral manj kot dva meseca. V vijoličastem dresu je odigral vsega enajst tekem, v katerih je štirikrat zadel in trikrat podal za zadetke soigralcev, toda v kratkem času z igrami in odnosom navdušil do te mere, da ga je Ljudski vrt za vedno vzel za svojega.

Zdaj, ko je star 34 let in v jeseni svoje bogate nogometne kariere, ga želi nazaj. Na odgovor na vprašanje, ali ga bo tudi dobil, pa bomo očitno morali še malce počakati …

Kampanja Viol za povratek Josipa Iličiča.