Svit Sešlar je bil po koncu strelskega posta nevsakdanje neposreden in iskren

Nogomet 30. Apr 202321:02 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer.

Svit Sešlar je na današnji tekmi proti Kopru prekinil dolg strelski post in zabil še četrti gol proti pokalnim prvakom v tej sezoni. Po obračunu v Stožicah je razkril, zakaj je proti Koprčanom še posebej motiviran. Ob tem je bil nepričakovano iskren in neprizanesljiv do nasprotnikovega trenerja Zorana Zeljkovića.

“Dajte mi Koper in zabil bom na vsaki tekmi. Ne toliko zaradi Kopra, kot zaradi njegovega trenerja. Z njim imava nekaj nerazčiščenih stvari iz preteklosti, zato se vedno veselim tekem proti njegovim ekipam. Motiviran sem, da mu pokažem, kaj znam,’’ je bil po tekmi nevsakdanje iskren in neposreden Svit Sešlar.

“Pri njem sem bil pri Krki v drugi ligi, a v polovici sezone nisem dobil nobene priložnosti za igro. Igrati sem začel šele pri Olimpiji, s katero smo Koprčane štirikrat razmontirali,” je Zoranu Zeljkoviću, o katerem očitno nima najboljšega mnenja, še sporočil 19-letni obetavni vezist Olimpije, ki je z zdajšnjim trenerjem Kopra sodeloval v prvi polovici sezone 2020/21 v drugi ligi pri Krki, za katero je takrat odigral le tri tekme in v 107 minutah igre dosegel en gol.

Na štirih tekmah proti Kopru štirje goli in asistenca

Zdaj je v dresu Olimpije postal eden najboljših nogometašev slovenske lige, navdušuje pa predvsem na tekmah proti Kopru. Na štirih obračunih proti pokalnim prvakom v tej sezoni je zabil štiri gole.
Pri zmagi v 6. krogu v Kopru z 2:0 je zadel dvakrat, pri zmagi z 2:1 v 15. krogu enkrat, pri zmagi z 1:0 v 24. krogu je bil asistent, danes pa poskrbel za mojstrski zadetek za vodstvo z 2:0. S tem golom je tudi prekinil dolg strelski post, ki je trajal vse od novembra lani, in zadel prvič po 14 tekmah brez gola.

“Odlično smo odprli tekmo. Takoj smo prišli do vodstva z 2:0, lahko bi vodili tudi z višjo prednostjo. Imeli smo veliko prostora, lahko bi bilo 4:0, 5:0, ampak potem smo si stvari spet zakomplicirali, po čemer postajamo znani. Sledila je enajstmetrovka, Koper ni imel kaj izgubiti, stisnil nas je … Ampak na koncu smo zasluženi zmagali. Tekmo smo imeli pod nadzorom vseh 90 minut. Ni bilo dvoma, kdo bo zmagal,” je o novi zmagi nad Koprom še povedal strelec devetih prvenstvenih golov v tej sezoni, ki je za dobro sezono hvaležen predvsem trenerju Albertu Rieri.

Tokratni gol Svita Sešlarja proti Kopru:

Albert Riera mu zaupa od samega začetka

“Zaupa mi od prvega trenutka. Ko sem bil na začetku sezone na evropski tekmi proti Sepsiju izključen, je prišel do mene in mi namenil nekaj besed spodbude. Ni bil jezen. Rekel mi je, naj igram naprej. Da bom dobil priložnost in naj jo izkoristim. Takrat sem začutil, da imam polno zaupanje. Ne smem pa tega izkoriščati, ampak se moram dokazovati na igrišču,” je povedal o Špancu, čigar prihodnost na klopi Olimpije je vprašljiva. Seveda si želi, da bi z njim sodeloval tudi v novi sezoni.

“Jaz upam, da bo ostal, ampak to so stvari, ki niso samo v najinih rokah,’’ je povedal o morebitnem Špančevem podaljšanju pogodbe, ki še vedno visi v zraku in v nogometni Ljubljani dviguje veliko prahu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!