Tomi Horvat za rekordno odškodnino v Avstrijo

Nogomet 2. Jun 202212:24 > 13:15 1 komentar
Za Muro je odigral kar 158 tekem. Zbral je 18 golov in 11 asistenc. FOTO: Jure Banfi

Slovenski reprezentant Tomi Horvat se za najvišjo odškodnino v zgodovini kluba seli v graški Sturm, sporočajo s tabora Mura. 23-letnik je z avstrijskim velikanom podpisal pogodbo do leta 2025 z možnostjo še eno leto.

Horvat se je v Fazanerijo preselil pred začetkom sezone 2018/19, pred tem je igral v mlajših selekcijah Maribora, kamor je prišel prav iz Mure. V črno-belem dresu je zbral 159 nastopov v vseh tekmovanjih in ob tem dosegel 18 zadetkov in prispeval enajst podaj.

Zabil ga je tudi Tottenham

Njegova najboljša sezona je bila letošnja, saj je v vseh tekmovanjih zbral 50 nastopov ter dosegel 11 golov in šest podaj. Med drugim je zabil enega izmed dveh zadetkov za domačo zmago proti Tottenhamu z 2:1, so zapisali pri Muri.

Obljubljajo, da mu bodo dali čas

“Sturm Graz je zelo cenjen klub v Sloveniji in ga zelo dobro poznam po tekmah končnice v evropski ligi. Avstrijska liga se je v zadnjih letih izjemno razvila in veselim se nove naloge, predvsem pa fantastičnih navijačev v Gradcu,” je že veseli novega obdobja v Avstriji Tomi Horvat.

Po novi pridobitvi so bili navdušeni tudi pri trikratnem avstrijskem prvaku: “Tomi je tehnično vsestranski. Odigral je odlično sezono tako v ligi kot v mednarodnih tekmovanjih. V Gradcu bo dobil čas, da se čim bolje razvije,” je slovensko okrepitev komentiral poslovni vodja Sturma Andreas Schicker.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje