V Celju še en mladinski reprezentant Slovenije

Nogomet 17. Jul 202111:59 > 12:01 0 komentarjev
David Zec (na fotografiji v rdečem dresu) je v Sloveniji nazadnje nastopal za Triglav.

V celjske vrste se seli branilec David Zec. Slovenski mladinski reprezentant se vrača v Prvo ligo, potem ko je zadnja leta preživel v tujini. Predtem je bil član kranjskega Triglava. S klubom iz knežjega mesta je podpisal triletno pogodbo.

Enaindvajsetletnik David Zec je še en od novincev v vrsti obetavnih in talentiranih igralcev pri Celju, ki se je v poletnem prestopnem roku močno okrepilo. Osrednji branilec je pred letom 2018 igral za kranjski Triglav, v gorenjskem dresu pa je v prvoligaški druščini zbral 29 nastopov. Pot ga je nato vodila v tujino, natančneje k portugalski Benfici. Lizbonski klub ga je nato posodil v Ukrajino, zdaj pa se Zec vrača na slovenske zelenice.

“Občutki so zelo dobri, ker se končno vračam v domače okolje. Pred nekaj tedni sem se pogovarjal s trenerjem Šaljo, predstavil mi je načrte za prihajajoče sezone in vse povedano mi je bilo zelo všeč. Takoj sem si predstavljal, da bi lahko postal del tega, zato nisem veliko razmišljal o prestopu. S trenerjem se že poznava, tri oziroma štiri leta sva sodelovala v mladinskih selekcijah v reprezentanci in to je tudi eden ključnih dejavnikov, da sem se odločil za prihod v Celje,” je ob predstavitvi na stadionu Z’dežele dejal Zec.

Dotaknil se je tudi časa, preživetega zunaj meja Slovenije: “Med igranjem v tujini sem precej napredoval kot igralec, tako fizično kot tudi v sami igri. Ni mi žal, da sem ta leta preživel in si nabral izkušnje v tujini. Največja stvar, ki jo bo ekipa pridobila z mano je zagotovo moja agresivnost. Medtem ko sem igral v tujini, sem občasno spremljal tudi slovensko ligo. Opazil sem, da se je v teh letih za razliko od prej več pozornosti namenilo mladim igralcem in mislim, da je to zelo dobro, da se liga razvija,” je za klubsko spletno stran še povedal novopečeni član Celjanov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!