V Gorici pripravljeni na trenersko menjavo

Nogomet 22. Feb 202311:593 komentarji

Nogometaše Gorice danes v Stožicah čaka obračun z vodilno Olimpijo, ki bo imel za trenerja Mirana Srebrniča prav poseben naboj. Ne samo zato, ker njegova ekipa nujno potrebuje točke v boju za obstanek, ampak tudi zato, ker je po naših informacijah od današnjega rezultata v Ljubljani odvisna njegova nadaljnja usoda na klopi primorskega prvoligaša.

Zima je v nogometno Novo Gorico prinesla številne spremembe. V prvi vrsti finančno stabilizacijo, ki je predpogoj za normalno delovanje kluba z bogato zgodovino, ki v zadnjih letih nestabilnosti “skače” med prvo in drugo ligo. Uradno Goričani sicer še nimajo novih investitorjev, a pretekle dolgove so poravnali ameriški sponzorji, ki bodo zelo verjetno s koncem sezone tudi uradno prevzeli oziroma soustvarjali vodstvene strukture kluba.

In v nogometu je tako, da z novimi investitorji pridejo novi igralci, navadno pa tudi nov trener. O prihodnosti Mirana Srebrniča se je veliko govorilo že med zimskim premorom, a je klubska legenda ostala na čelu ekipe vrtnic. Toda remi z Radomljami (1:1) in predvsem podoba na igrišču sta znova zamajala stolček dolgoletnega igralca in trenerja Goričanov. Boljša podoba proti Kopru (2:2) je stvari malce umirila, a 53-letnik bo na današnji tekmi z Olimpijo pod hudim pritiskom. Če želi obdržati službo, morajo Primorci na zahtevnem gostovanju nujno doseči pozitiven rezultat.

Miran Srebrnič je pred tekmo z Olimpijo pod hudim pritiskom. Foto:

Pripravljen je nabor treh kandidatov

Vodstvo kluba medtem seveda pripravlja različne scenarije, kako naprej. Po naših informacijah so sestavili seznam treh kandidatov, ki bi lahko nadomestili Mirana Srebrniča, najvišje pa naj bi na tej lestvici kotiral nekdanji trener Celja Agron Šalja. Na tribunah novogoriškega športnega parka se je na zadnjih tekmah v družbi Edija Reje, ki sicer nima uradne funkcije v klubu, a ima vlogo svetovalca, pojavljal tudi Rodolfo Vanoli

Kakorkoli, motiv Goričanov na tekmi z Olimpijo bo vsekakor na najvišjem možnem nivoju. Ne samo zaradi morebitnih sprememb, ampak tudi zaradi dobrih rezultatov neposrednih konkurentov v boju za obstanek, ko so Radomljani celo slavili v Kopru (2:1), Tabor pa je odnesel točko iz Murske Sobote (2:2) A tudi zmaji bodo seveda odločno krenili na zmago, ki bi jih znova oddaljila od tekmecev na vrhu prvenstvene lestvice. Ni kaj, nogometa pomlad se je začela. In začela se je tako zelo zanimivo.

Komentari

Vaš komentar