V Ljudskem vrtu našli zamenjavo za Tavaresa in Mudrinskega

Nogomet 17. Jun 202214:09 > 15:50 0 komentarjev

Državni prvaki iz Maribora so predstavili še tretjo poletno okrepitev. To je postal mladi napadalec Roko Baturina, ki je na slovenskih nogometnih zelenicah že zaigral.

Hrvaški nogometaš, ki bo v ponedeljek praznoval 22. rojstni dan, je v spomladanskem delu sezone 2019/20 kot posojen igralec zagrebškega Dinama vpisal 16 nastopov za ljubljanski Bravo in zanj dosegel osem zadetkov. Sledil je odhod na Madžarsko k Ferencvarošu, za katerega je med bojem za mesto v ekipi odigral 26 tekem in zabil 10 golov, nato pa bil v jesenskem delu minule sezone posojen k poljskemu prvaku Lechu.

“Zdaj začenja nov izziv v vijoličastem,” so sporočili iz mariborskega kluba, kjer upajo, da bodo s prihodom mladeniča zapolnili vrzel v napadu, ki je nastala po upokojitvi Marcosa Tavaresa in odhodu Ognjena Mudrinskega.

“Glede na klubske cilje in ambicije smo potrebovali nekoga, ki bi pomenil ustrezno rešitev v napadu. Menim, da je Roko Baturina pravi izbor, z njim smo bili v resnih pogovorih za prihod že lani. Sklenjen je dogovor o posoji, z možnostjo odkupa. Drugače bi si ga težko privoščili, saj sodi v višji cenovni rang, a smo našli rešitev tudi po zaslugi njegove želje. Roko je začel priprave na Madžarskem, je zdrav in verjamem, da smo dobili igralca, ki bo pomenil dodano vrednost,” je razkril športni direktor državnih prvakov Marko Šuler.

“Zavedam se, kakšna so pričakovanja. Prišel sem se borit za naslov prvaka in uvrstitev v skupinski del enega izmed evopskih tekmovanj,” pa je po prestopu dejal Baturina.