V nogometnem mestu ob Dravi povlekli nove trenerske rošade

Nogomet 16. Okt 202210:50 1 komentar

Ne samo v člansko moštvo, precejšnje spremembe v tem obdobju doživlja tudi mladinski pogon Maribora. Zaradi slabih rezultatov in pomanjkanja napredka pri mladih upih vijoličastih sta mladinsko oziroma kadetsko ekipo štajerskega ponosa zapustila Tomaž Petrovič in Matjaž Kek mlajši.

Tomaž Petrovič, ki je v preteklosti deloval kot glavni trener Interblocka, Krškega in Celja, je mladinsko ekipo Maribora prevzel pred lansko sezono in z njo lani osvojil četrto mesto v državnem prvenstvu. Letos gre mladim vijolicam še slabše, po odigranih desetih krogih je moštvo šele na 10. mesto prvenstvene lestvice. Dokončna odločitev o menjavi trenerja mladinske ekipe je padla po tem, ko so Petrovičevi fantje prejšnji konec tedna izgubili proti Celju (1:2), med tednom pa niso uspeli premagati skromne Mure (0:0).

Po lanskem šestem mestu je kadetska ekipa Maribora trenutno na 5. mestu prvenstvene lestvice. Čeprav je Marko Šuler večkrat napovedal, da v novi filozofiji razvoja nogometašev v mladinskem pogonu rezultat ni več v ospredju, je vse skupaj vendarle premalo, da bi svojo pot na mestu trenerja kadetov nadaljeval Matjaž Kek mlajši, sin slovenskega selektorja Matjaža Keka.

Vijolice poiskale interni rešitvi

Kadetsko in mladinsko selekcijo vijolic sicer nova prvenstvena tekma čaka danes popoldne, ko se bodo udarili z Nafto. Ekipi bosta že vodila nova trenerja, rešitvi je Maribor poiskal znotraj nogometne šole. Na klop selekcije u-17 se bo vrnil Milan Žurman, ki je v preteklosti z Mariborom že bil kadetski prvak, mladince bo odslej vodil Danijel Širec.

Milan Žurman. Foto: NZS

Če bi morda kdo pričakoval, da bo vajeti katere izmed selekcij prevzel nekdanji trener prve ekipe Radovan Karanović, smo tako dobili drugačne odgovore. Trener, ki je lani v Maribor vrnil državni naslov, sicer ostaja del mladinskega pogona kluba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje