Trener Maribora obljubil, da bo drugič pametnejši

Nogomet 16. Okt 20229:31 0 komentarjev
FOTO: Jure Banfi.

Predvsem premalo odločnosti v napadu je bil po mnenju trenerja Maribora Damirja Krznarja glavni razlog, da so njegovi nogometaši izgubili še drugi prvenstveni derbi proti Olimpiji (0:1) v letošnji sezoni. Kljub visokemu zaostanku za vodilnimi Ljubljančani, Štajerci vztrajajo, da se v boju za naslov prvaka ne bodo predali.

Maribor je še drugič v letošnji sezoni moral priznati premoč Olimpiji. Aktualni državni prvaki so bili na vse prej kot atraktivni tekmi v Stožicah, ki so jo zaznamovale številne prekinitve zaradi pirotehnike na igrišču, daleč od zmage, saj v okvir nasprotnikovih vrat niso sprožili enega samega strela.

Upanje na morebitno zmago in znižanje zaostanka za Ljubljančani je sicer dokončno splavalo po vodi v zaključku prvega polčasa, ko si je rdeči karton zaradi prekrška nad Ruijem Pedrom prislužil Sven Šoštarič Karič.

nk maribor
Foto: alesfevzer.com

“Zdi se mi, da nam je v prvih 40 minutah, ko smo bili enakovredni, manjkalo nekaj korajže, nekaj odločnosti v fazi napada,” je po derbiju in bledi predstavi svoje ekipe ugotavljal trener Maribora Damir Krznar, ki je tekmo zaradi kazni dvoboj velikih tekmecev spremljal s tribune, zato sta napotke njegovim igralcem z roba igrišča dajala pomočnika Mihael Mikić in Aleš Mertelj.

“Zares je bilo zelo težko, saj nimaš vpliva na nekatere stvari,” je priznal Hrvat, ki ga v nadaljevanju prvenstva čaka zares zahtevna naloga, če želi Mariboru popeljati do nove prvenstvene lovorike. Zaostanek vijoličnih za vodilno Olimpijo, ki je zmagala z golom Maria Kvesića iz enajstmetrovke, po trinajstih odigranih tekmah v Prvi ligi Telemach namreč znaša že velikih 16 točk, a Krznar navijačem zagotavlja, da se ne predajajo. “Prvenstvo je še dolgo, upanje pa umira zadnje,” je zatrdil 50-letnik.

Zadetek Maria Kvesića:

Kaj je po tekmi še povedal Damir Krznar:

FOTO: Jure Banfi.

O tekmi:

“Zdi se mi, da nam je v prvih 40 minutah, ko smo bili enakovredni, manjkalo nekaj korajže, nekaj odločnosti v fazi napada. V fazi obrambe je vse delovalo zelo dobro. Če bi imeli nekaj več energije in odločnosti v napadalni polovici, bi lahko napravili več. V trenutku, ko smo ostali z igralcem manj, lahko svojim fantom le čestitam za fanatično, dobro in čvrsto borbo. Držali so se načrta in izničili poskuse Olimpije pri grajenju napada. Seveda ne moreš zdržati in preprečiti nasprotniku, da si ne bi ustvaril priložnost, dve tri. Tekmo smo izgubili in seveda smo zaradi tega žalostni.”

O tem, ali je prvenstvo po visokem zaostanku za Olimpijo za Maribor že končano:

“Zagotovo ni predaje. V besedišču športnika to ne obstaja. Ne glede na razliko in vse ostalo, se bomo še naprej borili in se trudili na vsaki tekmi. Vedno je cilj zmagati. Prvenstvo je še dolgo, upanje pa umira zadnje.”

O strahopetnem načinu igre Maribora v napadu in valjanju igralcev po travi:

“Mislim, da moji igralci niti enkrat niso simulirali, to vam zagotavljam s svojim življenjem. Res je, bili so prekrški in valjanje, a sam iskreno verjamem, da ni bilo simuliranja. Že v uvodu sem dejal, da smo bili v prvih 40 minutah, ko smo bili enakovredni, sramežljivi v napadu. To je ta zamera, ki jo imam. Pozneje bi težko zahteval od igralcev, da si ustvarijo pet priložnosti.”

O tem, čemu pripisuje sramežljivost njegovih igralcev v napadu:

“Ritem tekme sam po sebi ni bil dober ne z naše in ne z Olimpijine strani. Pričakoval sem živahnejšo, bolj energično in hitrejšo igro z obeh strani. Eni in drugi smo imeli prepočasen ritem za derbi.”

O tem, ali je Olimpija ta čas boljša ekipa od Maribora:

“Ni, zagotovo ne. Če sem korekten in pošten, Maribor ni slabši od Olimpije.”

O tem, kako je potekala komunikacija s pomočnikoma:

“Večino stvari je bilo dogovorjenih vnaprej. Na tekme se pripravlja že mnogo prej. Prav tako niti nisem smel intervenirati. To sem prepustil svojima pomočnikoma. Verjamem vanju.”

O tem, kako je doživljal tekmo s tribune:

“Zares je bilo zelo težko, saj nimaš vpliva na nekatere stvari. Poleg tega si predaleč in na nič ne moreš vplivati. Ni bilo lahko. Drugič bom pametnejši in me ne boste več slišali in videli prek linije. Upam, da me ne bo nič več vrglo s tira. Nekatere stvari so takšne, kakršne so, in s tem se je treba sprijazniti.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!