V upravi Gorice vre, hude obtožbe na račun predsednika

Nogomet 18. Sep 202213:54 1 komentar
Foto: ND Gorica

Da finančna situacija v ND Gorica ni rožnata, je jasno že nekaj časa. Plače nogometašem zamujajo, stvari se zapletajo v mladinski šoli in vsesplošno nezadovoljstvo posledično narašča. Če je predsednik Hari Arčon uspel vse skupaj kar nekaj časa še "držati pod preprogo", so stvari po pokalnem porazu proti Vipavi in pred današnjo tekmo z Bravom izbruhnile na dan.

“V novo sezono gremo z namenom, da nekaj naredimo. Primaren cilj je, da ohranimo to, kar smo zgradili v drugi ligi – kvalitetno slačilnico in kvaliteten odnos. Smo finančno stabilni, klub lahko transparentno peljemo naprej. Letos praznujemo 75-letnico, ni pa manjkalo veliko, da bi imeli pred leti pogreb in bi praznovali sedemletnico. Klub želi rasti, stremimo k temu, da se nikoli več ne vrnemo v situacijo, v kakršni smo bili pred nekaj leti.”

To so bile besede predsednika Gorice Harija Arčona, ko smo ga ob vrnitvi vrtnic med slovensko nogometno elito povprašali o tem, kakšna bo podoba Primorcev v novi sezoni Prve lige Telemach. A kmalu po začetku sezone so se začele pojavljati informacije o tem, da se v vodstvu ND Gorica ustvarjajo vse večje razpoke med nekaterimi klubskimi sponzorji in predsednikom kluba Harijem Arčonom.

Goričani so v prejšnjem krogu po dolgem času znova vpisali vse tri točke, med tednom pa nepričakovano izpadli iz pokala. Usodna je bila ekipa Vipave.

Član uprave javno zahteva odstop predsednika

Potem ko se je v zadnjih dneh, še posebej pa po nepričakovanem izpadu proti tretjeligašu Vipavi v prvem krogu Pokala Union, javno začelo špekulirati o tem, da gre razlog za slabo predstavo vrtnic iskati tudi v neizplačilu plač nogometašem, je nogometno javnost še dodatno zatreslo sporočilo člana uprave novogoriškega prvoligaša Aleš Kocjančiča.

Slednji Arčona obtožuje, da se že nekaj časa izmika sestanka glede vodenja društva. Poudarja, da je del sponzorjev nezadovoljnih z vodenjem kluba, predvsem z neurejenostjo mladinske šole in neizplačili plač trenerjem ter igralcem.

Medtem ko se prva ekipa pripravlja na tekmo z Bravom, v upravi kluba znova vre.

Kocjančič zahteva menjavo predsednika. Prvega moža ND Gorica Harija Arčona in direktorja Simona Klauta je prijavil tudi disciplinski komisiji. Očita mu nepravilnosti pri prodaji nogometašev, zaposlovanju novih kadrov, sklepanju sponzorskih pogodb in celo pri poročanju NZS o licenčnih zadevah. Prav tako ga moti netransparentno obračunavanje in izplačilo potnih nalogov ter neupravičeno povračilo stroškov predsedniku brez soglasja upravnega odbora.

V oči bode tudi zadnja točka prijave, saj naj bi predsednik klubski ekonomat uporabljal kar za pranje osebnih stvari. Obtožbe Kocijančiča bodo verjetno dobile odgovor s strani vodstva kluba, a v vsakem primeru je vse bolj očitno, da v novogoriškem nogometnem kotlu znova vre. Na žalost spet iz napačnih, nenogometnih razlogov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje