VAR jeseni prihaja tudi na slovenske zelenice

Nogomet 29. Jun 202122:13 0 komentarjev
Sodniki bodo jeseni tudi na slovenskih zelenicah imeli pomoč videotehnologije. Foto: Guliverimage

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na 13. seji odločil, da se bo na določenih tekmah prve slovenske nogometne lige v sezoni 2021/22 uporabljala tehnologija VAR, so sporočili v izjavi za javnost.

Glede na zahteven organizacijski in tehnični izziv ter na podlagi primerov ostalih evropskih držav, se je NZS odločila za postopno uvajanje VAR tehnologije. V jesenskem delu sezone 2021/22 bodo s sistemom Var potekale posamezne tekme kroga prve lige, medtem ko bo pomembna prioriteta končnica prvenstva, kjer želi NZS z VAR izpeljati vse tekme, ki bodo vplivale na najpomembnejše končne odločitve, so še dodali v izjavi za javnost.

“Izbor tekem bo pripravilo vodstvo tekmovanja v sodelovanju s projektno ekipo VAR in komisijo za sodniške zadeve. Zaradi zagotovitve regularnosti tekmovanja, se bo skušalo tekme čim bolj enakomerno razporediti med posameznimi prizorišči, ki izpolnjujejo infrastrukturne kriterije,” so zapisali. Cilj NZS pa je, da bo VAR skozi čas prisoten na vseh tekmah najmočnejšega slovenskega klubskega tekmovanja.