“Vloga favorita je jasna, mi pa smo pripravljeni na vse”

Nogomet 24. Apr 202420:13 0 komentarjev
Oskar Drobne. Foto: Jure Banfi

Rogaška, ki se je z izjemno formo v spomladanskem delu Prve lige Telemach z zadnjega mesta prebila na osmo, bo skušala v četrtek zvečer na Fazaneriji spisati še eno veliko zgodbo. Varovanci Oskarja Drobneta bodo proti Muri lovili zgodovinsko uvrstitev v finale Pokala Pivovarna Union.

Rogaška je spomladi po osvojenih točkah četrta ekipa Prve lige Telemach. Oskar Drobne je s svojimi sodelavci pozimi dobro kadroval in tudi odlično pripravil svojo ekipo. Slednja v boju za obstanek v ligi še ni na varnem, a se v teh dneh s tem ne ukvarja. Trenutno je v Rogaški Slatini v ospredju pokal, v katerem lahko aktualni prva 2. SNL poskrbi za zgodovinski uspeh.

“Gre za specifično tekmo z velikim vložkom. V nobenem primeru ne moremo biti favoriti. Izkušnje, igrišče, vse je na strani Mure,” pred gostovanjem v Fazaneriji razmišlja Drobne in nadaljuje: “Na nas je, da pokažemo dobro podobo. Videli bomo, kako se bomo izkazali in kam nas lahko dobra podoba pripelje.”

Rogaška je proti Muri v tej sezoni na treh tekmah vpisala le eno točko in v 270 minutah igre prišla do samo enega zadetka. V 18. krogu je v Fazaneriji ob porazu z 1:3 v uvodu v tekmo zadel Nejc Gradišar, ki se je pozimi poslovil od Rogaške in se podal v Fehervar. Drobnetovi varovanci so v spomladanskem delu Prve lige Telemach dobro igrali tako doma kot v gosteh. Prav v pokalu jih gostovanja do polfinala niso ovirala, saj so se vselej razveselili napredovanja. “Samo igrišče, ki bo hitro, ni toliko kritično. Bolj bi izpostavil ambient, ki ga bodo pripravili domači navijači. V pokalu smo v tej sezoni vedno gostovali, žal nismo dočakali domače tekme. Tudi za polfinale nam je žreb namenil gostovanje. To ni najboljše, a če želiš iti do konca, moraš preskočiti vse ovire. Mi si želimo dobre tekme in dobrega rezultata.”

Rogaška
Se lahko Rogaška v Murski Soboti razveseli zmage in zgodovinske uvrstitve v finale Pokala Pivovarna Union? Foto: Aleš Fevžer

Pripravljeni smo na vse, tudi na 11-metrovke

Zaradi zgoščenega urnika so ekipa v Prvi ligi Telemach v spomladanskem delu odigrale veliko tekem. Rogaška navkljub nekoliko ožjemu kadru težav s poškodbami nima, utrujenost pa v polfinalu pokala ne sme biti izgovor. “Nimamo težav s poškodbami. Stanje v slačilnici je podobno kot prejšnji teden. Pozna se veliko število tekem v zadnjih mesecih, a to na polfinale ne bo vplivalo.”

Zaradi štirikrožnega sistema se klubi v Prvi ligi Telemach odlično poznajo. Lahko trenerja pripravita kakšno presenečenje? “Če se lahko presenetimo? To bomo pustili za igrišče (smeh).”

Tako Rogaška kot Mura sta v četrtfinalu za zmago potrebovala več kot 90 minut. Mura je v Kopru slavila z 11-metrovkami, Rogaška v Lendavi po podaljšku. “To je specifika pokala. V pokalu šteje samo napredovanje. Kako napreduješ je nepomembno. Zmagaš lahko po 90 minutah igre, po podaljšku ali po 11-metrovkah. Vsaka tekma na izpadanje je drugačna. Pripravljeni smo na vse, tudi na 11-metrovke. Tudi te smo trenirali.”

Igralci Rogaške bodo tudi na polni Fazaneriji čutili podporo navijačev. Slednji so sicer navdušeni že nad uvrstitvijo v polfinale, Drobne pa se s svojimi varovanci v boju za lovoriko ne želi zaustaviti tik pred vrati, ki zagotavljajo Evropo. “Navijači morajo pričakovati dobre rezultate in jih od nas pričakujejo. Če se vpraša njih, smo pokal že osvojili, če se vpraša nas, pa nas čakata še dve visoki oviri. Moramo biti skromni in se zavedati, kam gremo in kaj nas čaka, predvsem pa moramo odigrati dobro tekmo.”

Obračun Mure in Rogaške je na sporedu v četrtek ob 20. uri z neposredim prenosom na Sportklubu. Iz Fazanerije se vam bomo oglasili že pol ure pred začetkom tekme, ko je na sporedu studijski del.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!