Vrste ljubljanske šampionske zasedbe vse bolj razredčene

Nogomet 2. Jun 202312:30 0 komentarjev
Aldair; FOTO: Aleš Fevžer

V vrstah nogometnega kluba Olimpije je po osvojeni dvojni kroni vse prej kot mirno. Potem ko so Ljubljančani tudi uradno potrdili prihod novega trenerja Joaa Henriquesa, so iz zmajevega gnezda sporočili, da jih zapušča trojica igralcev.

Po odhodu Đorđeja Crnomarkovića se od šampionske zasedbe Olimpije poslavlja še trojica nogometašev, so danes sporočili iz ljubljanskega prvoligaša. Vrste državnih in pokalnih prvakov namreč zapuščajo tudi Goran Milović, Aldair Djalo in Dino Špehar, ki jim je potekla pogodba, klub pa se za podaljšanje dogovora z njimi ni odločil.

Predvsem prva dva sta v nedavno končani sezoni imela pomembno vlogo v moštvu zdaj že nekdanjega trenerja Alberta Riere. Štiriintridesetletni osrednji branilec Milović je pod vodstvom Španca v prvenstvu vpisal 21 nastopov, medtem ko je tri leta mlajši krilni napadalec Aldair zbral še osem nastopov več, na katerih je vpisal po dva zadetka in dve asistenci.

Ljubljančani so sicer pred pričetkom nove sezone zaenkrat predstavili le eno okrepitev. V svoje vrste so zbvabili avstrijskega centralnega branilca Ahmeta Muhamedbegovića, ki se jim je kot prost igralec pridružil iz slovaške Dunajske Strede.