Vsaj za derbi brez sprememb v Mariboru

Nogomet 29. Sep 20217:41 0 komentarjev
Radovan Karanović bo vodil Maribor na derbiju proti Olimpiji. Morda na klopi vijoličastih ostane še dlje. Foto: Jure Banfi

Športni direktor Marko Šuler je z izjavo za klubsko spletno stran potrdil, da bo Radovan Karanović vodil Maribor na večnem derbiju v soboto v Ljudskem vrtu. Ni izključil niti možnosti, da bi dežurni gasilec postal stalna rešitev.

“Statistično gledano, s štirimi osvojenimi točkami na dveh tekmah smo na tisti poti, ki pripelje do želenega konca. Po vmesni neprijetni situaciji smo dobili ustrezen odziv moštva, podoba na igrišču na zadnjih dveh tekmah je bila dobra. Oddelano je bilo, kot se pričakuje. Na igrišču in na klopi, kjer zaenkrat ni predvidenih nobenih sprememb. Ponujenih je veliko kandidatov, vemo pa, kaj si želimo in kateri so tisti kriteriji, ki bodo odločali pri imenovanju. Zato pri izbiri trenerja ni treba hiteti. Lahko potrdim, da bo Radovan Karanović zagotovo vodil moštvo v derbiju, morda tudi v prihodnje,” je za klubsko spletno stran potrdil športni direktor Maribora Marko Šuler.

Dodal je še, da z optimizmom zrejo proti soboti, ko se bodo drugič v sezoni pomerili z večnimi rivali iz Ljubljane: “Storili bomo vse, da derbi dočakamo ustrezno pripravljeni. V takšnih trenutkih se pokaže tudi pomen energije s tribun, ki jo ti fantje potrebujejo. Vemo, kako je, ko se v Mariboru mobilizirajo vsi. In zdaj je ta trenutek, ko se ves Maribor, z vsemi navijači lahko mobilizira. Ko je najtežje in ko stopimo skupaj, je Maribor najmočnejši. In takrat Maribor, ki tekmuje, tudi zmaguje. Drugačna miselnost ne pride v poštev. Kakšen bo razplet, bo odvisno od dogajanja na igrišču. Moramo pa storiti vse, da bomo pravi na igrišču. Dejavnik, ki lahko prevlada, je lahko tudi močna želja.”

Prav včeraj je sicer minilo dve leti, odkar so vijoličasti nazadnje premagali Olimpijo. Takrat so v Stožicah z dvema goloma Kronavetra ter zadetkoma Zahovića in Požega Vancaša slavili s 4:2. Vse do danes je bilo nato odigranih še sedem večnih derbijev, tri je dobila Olimpija, štirje pa so se končali brez zmagovalca. Pred Karanovićem in igralci je tako velik izziv, kako uspeh znova pripeljati v Ljudski vrt. Domača zmaga proti zmajem ima namreč še precej daljšo brado – Olimpija je štajersko prestolnico nazadnje poražena zapuščala 17. novembra 2017.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!