Zalegla ni niti fotografija Mudrinskega v slačilnici

Nogomet 22. Feb. 20229:56
Delite:
Nermin Bašić
Foto: Uroš Skaza

Trener Radomelj Nermin Bašić po porazu svojega moštva v 22. krogu Prve lige Telemach proti Mariboru z 1:4 ni bil pretirano razočaran. Prepričan je bil, da bi se tekma lahko končala tudi drugače, če bi njegovi igralci izkoristili priložnosti, ki so se jim ponudile predvsem ob koncu prvega polčasa. Kljub temu je priznal, da jih v nadaljevanju prvesntva čaka še hud boj za obstanek.

Potem ko so v uvodnem krogu spomladanskega dela navdušili proti Aluminiju in ga premagali s 4:0, je nogometašem Radomelj že na naslednji tekmi bolečo zaušnico zadal Maribor. Štajerci so tekmo v domžalskem Športnem parku dobili s 4:1 in se vrnili na vrh prvenstvene razpredelnice.

“Mislim, da izid ni realen,” je po tekmi poudaril trener poražencev Nedim Bašić, ki se bo v prihodnjih dneh s svojimi igralci bržkone še nekajkrat spomnil predvsem na Ognjena Mudrinskega. Napadalec vijoličnih je mlinarjem povzročal ogromno preglavic in dosegel polovico golov svojega moštva na obračunu, ostala dva sta prispevala Martin Milec in Rok Kronaveter.

Ognjen Mudrinski
Ognjen Mudrinski (Foto: Uroš Skaza)

“Skozi ves teden smo se temeljito pripravljali na njihove predložke in prekinitve ter na Mudrinskega, vendar na tekmi nismo uspeli najti ustrezne rešitve. V garderobi imam na steni dve njegovi fotografiji, saj sem fante izrecno opozoril, da morajo nanj paziti,” je poudaril Bašić, pri tem pa okrcal tudi svoje branilce. “Sem brez komentarja. Bilo je tri na ena in Mudrinskemu je uspelo zabiti. A to je nogomet. Vse narediš, da se ustrezno pripraviš in predvidiš, a vsega ne moreš preprečiti.”

“Če že moramo prejeti štiri gole, naj se to zgodi proti Mariboru”

V nadaljevanju je vseeno poudaril, da predstava njegove ekipe še zdaleč ni odražala dogajanja na igrišču. Radomljanom je namreč v uvodnih minutah kar nekaj težav povzročala razmočena igralna površina, kar je tehnično izvrstno podkovani nasprotnik znal kaznovati z dvema hitrima zadetkoma v prvi polovici uvodnega polčasa. A ko je zelenica le vpila nekaj vode, so naposled bolje zaigrali tudi domači.

“Kar se tiče posesti žoge, smo dobro odigrali. Prihajali smo v zadnjo tretjino, a tam nismo našli ustrezne rešitve. Zadovoljen sem tudi s posestjo žoge, saj je ta veliko krožila. Veliko smo ustvarjali in prihajali v zadnjo tretjino, a nismo zabili,” je dejal trener rumeno-črnih in pristavil, da bi se tekma verjetno odvila v povsem drugo smer, če bi izkoristili svoje priložnosti v zaključku prvega polčasa.

Nermin Bašić (levo) je po tekmi mariborskemu kolegu športno čestital za zmago, a poudaril, da izid ni bil realen.

Kaj je po njegovem mnenju torej prevesilo tehtnico na stran Maribora? “Mislim, da je Maribor dobil 60 odstotkov vseh bojev za žogo,” je izpostavil Bašić, ki ga neuspeh ni posebej vznejevoljil. “Smo zanimivi, a moramo popraviti nekaj stvari. Imamo igro, dobro ekipo, zato pozitivno gledam naprej. Če že moramo prejeti štiri gole, naj se to zgodi proti Mariboru.”

Za Radomlje je vsaka tekma za biti ali ne biti

Kljub porazu so se Radomlje uspele obdržati nad cono izpada. Z 22 točkami, kolikor so jih zbrali tudi Celjani, se nahajajo na osmem mestu, zato jih v nadaljevanju prvenstva čaka še ogorčen boj za obstanek.

Tega se zaveda tudi Bašić, ki je po tekmi sicer potožil nad slabimi pogoji, s katerimi so se spopadali v času priprav na dvoboj z Mariborom. “Cel teden smo imeli težave s treniranjem na blatni podlagi. Zaradi tega smo morali skrajšati vse naše treninge. Mislim, da danes nismo bili pravi. To ni alibi, temveč dejstvo.”

Mlinarje že v nedeljo čaka nov zahteven tekmec, saj odhajajo na gostovanje v Mursko Soboto. “Mura sedaj igra nekoliko drugače kot jeseni, a je ekipa, ki je nastopala v Evropi. Za nas je vsaka tekma za biti ali ne biti oziroma finale. Na vsakega nasprotnika se moramo pripraviti z vso resnostjo,” je povedal Bašić.

Na vprašanje, ali bo po štirih prejetih zadetkih in ob dejstvu, da imajo najslabšo obrambo v ligi, pred gostovanjem v Fazaneriji posegel tudi po spremembah v zadnji vrsti pa je 38-letnik odgovoril: “Mislim, da težave niso bile tako velike. Naredili bomo analizo in nato ugotavljali, kako naprej. Res je, imamo težave s prejemanjem zadetkov, saj smo jih prejeli že 37, kar nam pove zelo veliko. A v pripravljalnem delu smo velik delali na teh stvareh.”

Komentari

Vaš komentar