Karanović skočil na vrh in odgovoril Zahoviću

Nogomet 21. Feb 202222:40 > 23:08 2 komentarja
Radovan Karanović je do zdaj na klopi Maribora zbral 10 zmag, 2 remija in 3 poraze. FOTO: Uroš Skaza.

Radovan Karanović je bil po zmagi s 4:1 nad Radomljami in skoku nazaj na vrh prvenstvene lestvice zelo zadovoljen. Trener Maribora je po tekmi, v kateri je njegova ekipa dosegla največ golov v tej sezoni, odgovoril tudi na kritike Zlatka Zahovića po porazu na nedavnem derbiju.

“Čestitke fantom za odnos, ki so ga pokazali. Zasluženo smo zmagali. Popravili smo določene stvari z zadnje tekme. Želeli smo igrati tako, kot nam je danes uspelo,” je po tekmi zadovoljno ugotovil Radovan Karanović, ki se je po enem tednu z Mariborom vrnil na lestvice vrh. Pa ne samo to. S štirimi zadetki je poskrbel za najučinkovitejšo tekmo v tej sezoni.

Mariborčani so se na najlepši način pobrali po bolečem porazu na derbiju proti Olimpiji z 0:1. Po novi ničli v Stožicah je bil do Maribora precej kritičen Zlatko Zahović. Tudi z njegovimi očitki, da Mariboru manjka strategija, se je Karanović soočil z odliko.

“Ko tekmo izgubiš, so komentarji seveda različni. Derbi na žalost ni šel v našo, ampak v drugo smer. Vsak ima pravico do svojega mnenja. Ne glede na to, kako zelo Zlatka spoštujem, pa z njegovim komentarjem ne strinjam. So pa različna mnenja po tekmi seveda normalna,” je odgovoril Karanović, ki ima, mimogrede, z Mariborom odlično statistiko. Na 13 prvenstvenih tekmah je zbral kar devet zmag in le dvakrat izgubil.

53-letni Karanović je po tekmi spregovoril še o marsičem. Tudi o spodbudnem debiju 19-letnega Aljaža Antolina in prvih minutah sezone za najboljšega strelca v zgodovini lige Marcosa Tavaresa, ki bo maja končal bogato nogometno pot.

Radovan Karanović
FOTO: Uroš Skaza

O čem vse je Radovan Karanović še govoril?

O najučinkovitejši tekmi Maribora v sezoni:

“Danes nam je uspelo to, kar nam na nekaterih prejšnjih tekmah ni. Res je, da nam je to malo olajšal nasprotnik, ki je v tekmo krenil zelo pogumno in nam pustil dosti prostora. To smo pridno izkoristili in prišli do vodstva z 2:0. Ko je tako, je veliko lažje.”

O precej odprti postavitvi Radomelj:
“To sem pričakoval. To je, brez podcenjevanja do Radomelj, za manjše ekipe tudi značilno. Po tem, ko jim uspe dober rezultat, postanejo pogumne. Včeraj sem ob analizi Radomelj rekel, da pričakujem tak način igre. Izkoristili smo ponujeno.”

O motivaciji, ki jo je prinesel poraz Kopra:

“Zagotovo smo bili zaradi tega malce bolj motivirani. Toda po drugi strani je za nami šele drugi krog v spomladanskem delu sezone. Pred vsemi je še dolga pot. Želimo razmišljati le o sebi in biti boljši iz tekme v tekmo. To je najpomembnejše. Ne smemo se ozirati na druge. Verjamem v svojo ekipo. Vem, da smo sposobni marsičesa. Ko se zgodi taka tekma, kot se je zgodila danes, pokažemo, kaj znamo.”

O tem, da je Maribor zabil dva gola z glavo:
“Mislim, da je to splet okoliščin. Ko dobro odpreš tekmo, se zgodi marsikaj dobrega. Na ogrevanju je bilo videti, da bo igrišče mokro, ampak so se fantje prilagodili. Od začetka do konca tekme so se dogajale pozitivne stvari.”

O menjavi dvakratnega strelca Ognjena Mudrinskega v 68. minuti:

“Fantje potrebujejo svežino. V soboto imamo novo tekmo, zato sem se odločil, da ga zamenjam. Ne zaradi slabe igre, seveda. Pa tudi zato, da priložnost dobijo nekateri drugi fantje. Vesel sem, da je dvakrat zadel. Pomembno je, da pride nazaj v strelsko formo.”

Ogenjen Mudrinski je zabil dva gola. FOTO: Uroš Skaza

O predstavi Đorđeta Ivanovića:
“Na treningih se trudi. Želi postati, kar od njega pričakujemo. Z njegovo igro sem zadovoljen. Veliko naredi v fazi obrambe. Tudi na derbiju je. Počasi se dviguje in gre v smeri, ki si je želimo.”

O debiju Aljaža Antolina:
“Ne samo danes, nasploh sem zadovoljen z njegovo igro in odnosom, ki ga je pokazal na pripravah. Danes je odigral to, kar smo od njega pričakovali. Gre za zelo nadarjenega fanta. Zelo sem zadovoljen z njim.”

O prvih minutah sezone Marcosa Tavaresa:
“On je del naše ekipe. Dlje časa je bil poškodovan, z nami je opravil priprave. Odločil sem se, da ga nagradim glede na to, kar je pokazal na pripravah. On je še vedno idol in pomemben faktor te ekipe.”

O Roku Kronavetru:
“Tako kot vsi je tudi on seveda del te ekipe. Nanj resno računam. Ne glede na to, da zdaj mogoče ne igra veliko. Želimo biti čim bolj dinamični, tukaj je tudi veliko mladih fantov, ki lahko tako igrajo. Ne glede na vse, nanj računam maksimalno. Prej ali slej bo igral od prve minute.”

O analizi poraza na derbiju:
“Ključno je bilo to, kar nam je danes uspelo. To smo videli, tudi ko smo delali analizo. Danes je bilo veliko več globinskih podaj, v prostor. Tudi zaradi tega na koncu tak rezultat. V derbiju tega ni bilo. Imeli smo kontrolo igre, a smo bili premalo nevarni v igri za naprej.”

O naslednjem tekmecu, Taboru iz Sežane:
“Pričakujem zelo težko tekmo. Res je, da bo današnji rezultat za nas dodatna motivacija. Naredili bomo vse, da bomo proti Taboru še boljši. Ni pa naša liga enostavna. Na vsaki tekmi moraš biti stoodstoten, če hočeš zmagati.”

Danijel Šturm: Škoda je le, da smo prejeli gol

“Za nami je dokaj dobra predstava. Učinkovitost je bila boljša kot na zadnji tekmi proti Olimpiji. Škoda je le, da smo prejeli gol,” je po tekmi povedal Danijel Šturm, ki je na novinarsko konferenco tokrat prišel kot predstavnik nogometašev Maribora.

Danijel Šturm. FOTO: Uroš Skaza.

“Radomlje so igrale ofenzivno. Po straneh je bilo dosti prostora za igro. Tam smo prevladovali in iz tega dali dva gola. Zasluženo,” je povedal 23-letni Primorec, ki je poleti v Ljudski vrt nekoliko presenetljivo prišel iz drugoligaških Bilj, v Mariboru pa se znašel precej dobro.

Odigral je že 22 tekem v vseh tekmovanjih, kar je več od pričakovanj. “Lahko sem zadovoljen s svojimi igrami za Maribor. Škoda je le za nekaj priložnosti za gol, ki jih nisem izkoristil, toda verjamem, da bodo prišli tudi goli,” je povedal o tem in za konec dejal, da je bil nedeljski poraz Kopra dodaten motiv za Maribor, da v Domžalah premagajo Radomlje in se vrnejo na vrh lestvice.

“Po včerajšnjem porazu Kopra smo bili še dodatno motivirani, da se vrnemo na vrh, kamor Maribor tudi spada,” je dejal Žugelj.

Vrhunci tekme Radomlje – Maribor (1:4):

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje