Zaupnica direktorja ob hudi krizi Sežančanov

Nogomet 23. Nov 202121:03 > 21:05 0 komentarjev
Davor Škerjanc (v ozadju) kljub slabim rezultatom zaupa Dušanu Kosiću in ekipi.

Tabor Sežana v prvenstvu zmage ne pozna že osem krogov, na zadnjih petih prvenstvenih tekmah pa je ostal praznih rok. Ob hudi krizi Sežančanov, ki se borijo za obstanek, se je oglasil športni direktor Davor Škerjanc in moštvu namenil nekaj spodbudnih besed.

Tabor, ki je v prejšnji sezoni pristal na šestem mestu prvenstvene razpredelnice, je izgubil zadnjih pet prvenstvenih tekem, ki jih je odigral. Z 0:1 je eno za drugo izgubljal tekme proti Olimpiji, Mariboru, Radomljami in Koprom, v zadnjem prvenstvenem krogu pa z 0:2 izgubil proti Bravu pred domačimi navijači.

Pred tem je Tabor trikrat v nizu remiziral, kar pomeni, da na novo prvenstveno zmago čaka že dolgih osem tekem oziroma več kot dva meseca. Nazadnje je zmagal 19. septembra, ko je v Sežani s 4:0 odpihnil Aluminij.

Tabor je v hudi rezultatski krizi in pri repu prvenstvene razpredelnice. S 16 točkami po 17 tekmah ima enako število točk kot devetouvrščene Radomlje, medtem ko je Aluminij s točko manj na zadnjem mestu, ki ob koncu sezone pomeni selitev med drugoligaše.

Ob krizi nogometašev, ki jih s klopi vodi Dušan Kosić, se je oglasil športni direktor Tabora in trenerju oziroma igralcem izrekel zaupnico. Pred nadaljevanjem sezone – Sežančane do odhoda na zimski premor čakajo še tekme z Aluminijem, Muro in Celjem – jim je namenil spodbudne besede.

Davor Škerjanc: V klubu vlada dobro vzdušje

“Verjamem v delo in podobo, ki jo ekipa kaže na igrišču in čutim, da bomo z vztrajnostjo in kančkom športne sreče trenutni trend obrnili na glavo. Razumljivo je, da ekipa v takih trenutkih izgubi nekaj samozavesti, pri čemer sam ne vidim razloga za to, saj fantje kažejo pravi odnos in dobro podobo, s čimer kljub slabšim rezultatom vzbujajo celo zanimanje tujih klubov,” je povedal Davor Škerjanc.

“Vzpodbudno je tudi dejstvo, da kljub slabši rezultatski seriji v ekipi in v klubu vlada zelo dobro vzdušje in tudi zato sem optimističen pred zaključkom jesenskega dela prvenstva ter nadaljevanjem sezone,” je še dodal.

Vrhunci s tekme Tabor – Bravo (0:2):

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!