Zlatko Zahović: Luka Modrić? Odlična ideja (VIDEO)

Nogomet 23. Apr 20245:00 2 komentarja
Zlatko Zahović
Foto: Uroš Skaza

V najbolj nogometni oddaji Pod prečko je gostoval Zlatko Zahović, ki je, kot vedno, brez dlake na jeziku spregovoril o celotnem dogajanju v slovenskem nogometu in širše.

Čeprav tokratna oddaja Pod prečko ni bila na sporedu neposredno po derbiju, ta je bil odigran med tednom, se vseeno nismo izneverili tradiciji, da po tekmi vseh tekem v naši družbi gostimo najuspešnejšega športnega direktorja v zgodovini slovenskega nogometa Zlatka Zahovića.

Nekdanji alfa in omega vijolic je spregovoril o splitskem Hajduku, Olimpiji, sojenju v slovenski ligi, trenutnem stanju Maribora, seveda ni manjkal niti njegov pogled o morebitnem prihodu Luke Modrića v Celje. Nekaj besed si je izmenjal tudi z nekdanjim trenerjem Olimpije in Celja Albertom Riero.

O čem je Zahović govoril v oddaji Pod prečko?

O splitskem sindromu:

“Zdaj se pogovarjam tudi s hrvaškimi mediji. Ravno z Antejem (Šimundžo, op. p.) sva si ogledala tekmo med Hajdukom in Dinamom in to je res, tako lepo je v Splitu … Ješ kosilo na Rivi, pojejo se Hajdukove pesmi. Kamorkoli greš, imaš občutek, da si v Madridu, Barceloni ali Münchnu. A ko sodnik zapiska začetek srečanja, vse to pade v vodo.”

O Olimpiji:

“Kar se dogaja, vidim kot posledico uspeha. Šele takrat se začnejo težave. Vse to postaviti na eno normalno pot je vse prej kot lahko, kaj šele, da bo ta pot uspešna. Tu govorimo o Evropi, potem pa sledi preskok iz Evrope na domače prvenstvo, utrujenost, menedžerji pritiskajo za višje plače, to so vse nogometni problemi, ki jih ni lahko rešiti.”

O Anteju Šimundži:

Imate njegov življenjepis? Koliko ima lovorik in koliko imajo vsi ostali trenerji v slovenski ligi skupaj? Vsi ostali niso niti blizu. Niti slučajno. Šel je skozi vse, skozi, kar gre lahko trener v slovenskem prostoru. Ni mu težko delati majhnih stvari. Ni mu težko popravljati igralcev. Živi za to, kar dela, želi biti perfekten. Imeli smo derbi, kjer smo imeli dirigenta na klopi NK Maribor, ki tekme ne more izgubiti. Vsaka njegova poteza je bila logična, imel je plan A, plan B …”

O sodnikih v slovenski ligi:

“Vesel sem, da nisem imel prav. V tej polovici sezone gledamo sodnike, ki storijo veliko napak, vendar na škodo vseh. To je menjava generacij in to mi vsi v nogometu sprejmemo. Napaka, za katero veš, da ni namerna. Veš, da ni nihče poklical po telefonu in tako naprej, preprosto sprejmeš napako. Na koncu se res poravna. Če pa jaz dobim enajstmetrovko, ko izgubljam z 2:0, nekdo pa na 0:0, se to ne more poravnati. Sprejmemo vse, napaka je napaka. Tudi Olimpija je bila kar nekajkrat oškodovana v letošnji sezoni. Mi imamo majhno bazo igralcev, oni imajo verjetno še manjšo bazo sodnikov in morajo iti skozi to. Mi moramo to sprejeti.”

O morebitnem prihodu Luke Modrića v Celje:

“Marketinško je to odlična poteza. Za vse, ne le za Celje. Če tu končamo. Sedaj, če je tu še kaj več, toliko bolje. V našem svetu, kako stvari stojijo, nikoli ne reci nikoli. Preprosto. Ljudje imajo dovolj sredstev, zvez in vsega drugega, da to lahko uresničijo. Če bo ostalo na tem, super za slovenski nogomet, za Celje je že to dobra marketinška poteza.”

O derbiju med Olimpijo in Mariborom:

“Tekma traja 90 minut. Morda mi bo sedaj športni direktor Olimpije povedal, ali je imel trener Olimpije plan B. Nisem dobil vtisa, da bi ga imel. Naš trener je izkoristil vse svoje načrte, strategijo, čeprav je moral menjati ob polčasu, kar ni po načrtu. In je dvigoval ritem. Na drugi strani pa je Olimpija, za katero imam občutek, da ji je vsak korak težek. Ko njihovi nogometaši izgubijo žogo, traja in traja, da se vrnejo v obrambo. Potem imamo nekaj situacij, ko je bilo v kazenskem prostoru Olimpije več nogometašev Maribora kot branilcev. Perfektna tekma Maribora. Ko smo s prijatelji gledali tekmo, smo po 20 minutah dejali, da ta Olimpija, glede pripravljenosti, samozavesti in fokusa, težko odigra 90 minut tako, kot je začela srečanje.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje