Radenko Mijatović odločno zanikal govorice

Nogomet 21. Dec 20217:00 > 9:31 5 komentarjev

V 6. oddaji Pod prečko sta gostovala predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović in Matjaž Kek, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo in ostaja na vročem stolčku slovenske izbrane vrste. Mnogi so bili presenečeni, a pri NZS ni bilo v nobenem trenutku niti malo dvoma, pojasnjuje predsednik.

Čeprav je bil Matjaž Kek, ki se je na klop slovenske izbrane vrste vrnil 2018, tako v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 kot tudi za svetovno prvenstvo 2022 daleč od nastopa na velikem tekmovanju, so mu pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS) dali gladko zaupnico, saj so bili mnenja, da so kljub slabšim rezultatom na pravi poti. Tukaj je ozadje pogajanj za podaljšanje selektorskega mandata Keku, ki jih po besedah Mijatovića niti ni bilo.

O “pogajanjih” z Matjažem Kekom:

“Večkrat sem že poudaril, da sva se z Matjažem že na najinem prvem srečanju za prevzem reprezentance, vse dogovorila. Že takrat smo bili mnenja, da je treba to narediti na daljši rok. Realno, večjih sprememb ni možno narediti v kratkem času. V medijih se je pisalo marsikaj, da so bili neka pogajanja in ne vem kaj še vse … Tudi Matjaž lahko potrdi, da pogajanj ni bilo, vse smo dorekli že na prvem sestanku. Čakali smo le to, da prejšnja pogodba poteče in da podpišemo novo za to že dogovorjeno obdobje.”

O špekulacijah, da so pri NZS, iskali naslednika za Keka:

“Pri NZS ni bilo prav nobene aktivnosti v tej smeri. Kot sem rekel, z Matjažem smo bili vse dogovorjeni za daljšo obdobje. Po slabših rezultatih, s katerimi ne moremo biti povsem zadovoljni, se je ugibalo marsikaj, a način, kako se je delalo in način, kako se je odigralo določene tekme ter pa način, kako se je ekipa spreminjala v tem obdobju, nam daje neko podlago za naprej. Verjamemo, da bomo v Ligo narodov in naslednje kvalifikacije odšli boljši, z izkušenejšo ekipo in selektorjem, ki ve, kaj počne. To je v preteklosti s svojimi rezultati tudi pokazal. Šlo je le za špekulacije, saj nihče z zveze ni imel stike z nikomer. Vsaj ne da bi jaz vedel. Kot sem rekel, vse je bilo dogovorjeno vnaprej, zdaj pa je na nas, da reprezentanco dvignemo, ne samo po igri, ampak tudi rezultatsko na višji nivo.”

O tem, zakaj še vedno zaupajo Matjažu Keku?

“Več razlogov je. Gre za človeka, ki je predan nogometu, ki je v preteklosti dosegel določene uspehe. Prevzel je reprezentanco, ko je bila ta v nekem prostem padu. Ta padec je bilo treba ustaviti in obrniti trend navzgor. Več tekem je pokazalo, da je ta reprezentanca sposobna več, boljših rezultatov. Obe tekmi proti Rusiji, ki smo jih na žalost izgubili, odigrani zelo dobro. Reprezentanca ima potencial, v njej je veliko dobrih igralcev. Počasi postajajo moštvo, ekipa, ki je vse bolj kompaktna. To se vidi na daleč in to je bilo za mene ključno. Iskati nekoga novega, začeti od začetka, ne bi bilo prav. Podlaga je zelo dobra, na njej se da graditi in to je bilo tisto, da smo se na zvezi odločili nadaljevati z Matjažem.”

O tem, ali spremlja Prvi Ligo Telemach:

“Kadar je to možno čez vikend, si ogledam kakšno tekmo tudi v živo, če mi ne uspe, si po televiziji pogledam praktično vse. Ne izpustim nič, če že, pa si potem zavrtim za nazaj. Moram reči, čeprav je vedno veliko kritikov, da je slovenska liga dobra. Napreduje iz leta v leto. Končnice lige so vedno negotove, tudi v tem letu kaže, da bo borba za vrh neizprosna, prav tako boj za obstanek. Liga napreduje.”

Loading Poll…

Celotna 6. oddaja Pod prečko:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje