Rangers dobili Old Firm derbi

Old Firm Derby
Old Firm Derby

Na 50. obletnico tragedije na Ibroxu so Rangers na 422. glasgowskem derbiju premagali Celtic z 1:0. Odločil je avtogol McGregorja.

Derbi, ki se igra od leta 1888, je bil na sporedu že 422-ič. Rangers v večni seriji vodijo s 164:159, 99 tekem se je končalo brez zmagovalca.

Srečanje na Ibroxu je bilo zelo izenačeno, odločilna pa je bila 70. minuta. James Tavernier je izvedel kot, v zračnem boju pa je Callum McGregor žogo nesrečno poslal v lasten gol!

Celtic, ki je že pred tem ostal brez izključenega Nira Bittona, do konca ni več resneje zagrozil in Rangers so se veselili prestižne zmage.

50. OBLETNICA TRAGEDIJE NA IBROXU

Srečanje je bilo odigrano na 50. obletnico tragedije na Ibroxu, ko je življenje izgubilo 66 gledalcev. Nogometaši obeh ekip so se pred tekmo poklonili njihovemu spominu.

Rangers so na 22 tekmah dosegli 20 zmag in dvakrat igrali neodločeno in imajo kar 19 točk prednosti pred Celticom in zdi se, da bodo brez težav osvojili svoj prvi naslov po letu 2011. Od takrat kraljuje Celtic, ki je bil prvak devetkrat zapored.