Razočaranemu dragulju Dinama bi lahko vrata odprla Olimpija

Foto: GNK Dinamo / Youtube

Izguba za Dinamo, priložnost za Olimpijo? V hrvaških medijih danes močno odmevajo izjave nekdanjega nogometaša Hajduka in Dinama Tomislava Rukavine, ki javno tarna nad dejstvom, da njegov sin Gabrijel pri Dinamu ne dobi dovolj priložnosti za igro. V igri je celo prekinitev pogodbe, na tej točki pa bi se v zgodbo lahko vključila ljubljanska Olimpija.

Ime Gabrijel Rukavina je bilo poleti zelo vroče na evropski nogometni tržnici. Kot to pač znajo hrvaški mediji, so takrat 18-letnega krilnega napadalca prodajali širom Evrope, najresneje se je zanimalo o interesu nemškega Leipziga. Rukavina je bil namreč klub svoji mladosti že priključen prvi ekipi Dinama pod vodstvom Anteja Čačića, v mlajših selekcijah pa je na mednarodnih turnirjih tresel tudi mrežo madridskega Reala.

Letošnjo sezono je Rukavina začel z golom v mladinski ligi proti Chelseaju, v članskem moštu Dinama pa svojega mesta še ni našel. Pozimi so si ga želeli v svoje vrste na posojo pripeljati številni klubi, kot je javno priznal njegov agent Andy Bara, je bila med njimi tudi ljubljanska Olimpija, ki jo s klopi vodi še en Barin klient Albert Riera.

Bo Albert Riera v prihodnji sezoni sodeloval z Gabrijelom Rukavino? Foto: Aleš Fevžer

Rukavina: Stanje je nesprejemljivo

A Rukavina je ostal v Zagrebu, predvsem zaradi zagotovila Anteja Čačića, da bo v drugem delu sezone dobil nekaj več priložnosti. To se ni zgodilo, mladenič je za zdaj v prvi hrvaški ligi zbral vsega tri nastope, skupno je na zelenici preživel le 29. minut. Nezadovoljstvo nad situacijo svojega sina je v teh dneh z javnostjo delil njegov oče Tomislav Rukavina, sicer tudi sam nekdanji nogometaš Dinama in Hajduka ter kasneje trener Osijeka.

“Stanje je nesprejemljivo. V Dinamu smo ostali, ker so nam predstavili projekt, ki smo ga zaznali kot zelo dobrega. Vendar dogovor v resnici ni bil uresničen. Ne vem, kje je problem, nihče mi ne ponudi odgovorov. S trenerjem Antejem Čačićem sva se usedla in se strinjala, da imava problem. Rekel je, da mu bo dal priložnost, a je odigranih že 11 spomladanskih tekem, na katerih je Gabrijel zbral 29 minut. Skratka – ni dobil priložnosti. Vemo, da Čačić ni samo trener, je tudi športni direktor, ki torej v celoti kreira Dinamovo strokovno vizijo, za Gabrijela pa ta očitno ni dobra,” je svoje nezadovoljstvo s Sportskimi novostmi javno delil igralčev oče Tomislav Rukavina.

Tomislav Rukavina (na sliki levo) je bil nekaj časa tudi pomočnik pri Dinamu, kjer je sodeloval s Krunoslavom Jurčićem. Foto: Guliverimages

Bo mladenič v naslednji sezoni igral v Ljubljani?

Nezadovoljstvo družine Rukavina je tako veliko, da skupaj z agentom Baro zdaj iščejo način, kako prekiniti Gabrijelovo pogodbo, ki ga sicer s serijskimi hrvaškimi prvaki veže vse do januarja 2028. In če se bo to res zgodilo, potem ima 19-letnik snubca, ki ga je pripravljen sprejeti v svoje vrste.

Po naših informacijah se namreč interes ljubljanske Olimpije za usluge hrvaškega reprezentanta do 19 let ni prav nič ohladil. V primeru, da Rukavina res prekine pogodbo z Dinamom, naj bi zmaji še enkrat poizkusili mladeniča privabili v Stožice.

Kaj lahko zmaji ponudijo hrvaškemu nogometnemu dragulju? Zelo verjetno je, da bi v Ljubljani najstnik dobil tako želene minute na zelenici, hkrati pa tudi možnost nastopanja v Evropi, ki (vsaj) poleti čaka zmaje. Sanje o kakšnem norem prestopu v Leipzig ali podobnega velikana so v tem trenutku za Rukavino utopija, trenutno potrebuje predvsem poligon, kjer bi lahko svoj nogometni talent tudi dejansko spremenil v kvaliteto. In v tem primeru se mu Olimpija dejansko ponuja kot zelo privlačna rešitev …