Razočarani Hrvati po porazu sanjajo o Keku (VIDEO)

Euro2024 16. Jun 202410:00 1 komentar
Hrvaški navijači
Foto: Profimedia

Hrvaški navijači širom Nemčije so se danes težkih glav zbudili v nedeljsko jutro. A ne zaradi veseljačenja po fantastični zmagi njihove reprezentance proti Španiji, temveč zaradi dejstva, da jih je furija na začetku Eura visoko porazila (3:0). Sportklubova ekipa je tekmo spremljala v hrvaški navijaški bazi mesta Wuppertal, kjer sicer med Eurom domuje slovenska reprezentanca.

100.000 hrvaških navijačev je včeraj preplavilo Berlin, od koder so pred tekmo s Španijo prihajali fantastični navijaški prizori, po njej pa podobe razočaranja, žalosti in celo navijaških izgredov ter težav Hrvatov z nemško policijo.

A hrvaški izseljenci seveda živijo pravzaprav povsod po Nemčiji. Sportklubova ekipa si je tekmo ogledala v enem izmed wuppertalskih barov, za katerega smo izvedeli, da je dom hrvaških navijačev. In res je bil, toda našim južnim sosedom tokrat razumljivo ni bilo do smeha. Kaj šele pogovora.

Ko smo prišli, so za nas, čeprav smo Slovenci, prijazno našli stole in prostor za ogled tekme, a nam je ob tem naš ‘gostitelj’ razložil: “Ampak vse tisto okrog Umaga je naše, saj veste, ne?” No, ni trajalo dolgo, ko se je med hrvaškimi navijači začel festival kletvic in tekma v tem, kdo bo izbral bolj sočne. Že do polčasa pa se je prostor za skupinski ogled tekme rekordno hitro izpraznil.

“Konec je, prebrali so nas”

Po koncu dvoboja vendarle pristopimo do starejšega in na videz bolj miroljubnega možakarja, ki na sebi nima simbolov hrvaške reprezentance, ampak si je tekmo za točilnim pultom ogledal v Hajdukovi ‘trenirki’. Ob nagovoru smo zelo previdni in začnemo z besedami tolažbe, da turnirja še ni konec in da je to samo prva tekma …

“Res je, ampak takole ne bo nič. Vsi so nas že prebrali. Ste videli Špance, kako so hitri, agresivni, motivirani? Nič od tega nimamo. Če bomo takole nadaljevali, ne bomo dosegli nič,” je prepričan naš sogovornik.

Hrvaški navijači
Hrvaška navijaška baza v Wuppertalu. Foto: SK

Hrvati sanjajo Keka

Ker pa nas jasno v prvi vrsti zanima, kako se bo na Euru odrezala slovenska reprezentanca, pri našemu sogovorniku preverimo, kaj napoveduje naši izbrani vrsti na jutrišnji tekmi z Dansko. Njegov odgovor nas pravzaprav ne preseneti.

“Vam se to, kar se je danes zgodilo nam, ne more zgoditi. Imate Matjaža Keka, vrhunskega trenerja. Pri njem vlada disciplina v igri, ne boste prejemali tako poceni golov. Dvomim, da boste tako razočarani, kot sem danes jaz. Tudi nam se s Kekom to ne bi zgodilo,” še dodaja gospod in nato debata zavije v smer Gattusa, Hajduka in kluba, ki ga vodijo navijači. Ampak to je že povsem druga tema in zgodba.

Vse tekme Eura 2024 si lahko v živo ogledate na Sportklubu.

Loading Poll…

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje