Razočarani Zeljković: Maribor je bil dva nivoja nad nami

Foto: Jure Banfi

Koper, ki je med tednom proti Aluminiju šokantno izpadel iz Pokala Pivovarna Union, je v soboto zvečer doživel nov udarec. Pošteno zdesetkano ekipo Zorana Zeljkovića je v Ljudskem vrtu gostil razpoloženi Maribor, ki je nadigral kanarčke in poskrbel za nove skrbi na Bonifiki.

“Zelo slaba tekma z naše strani. Smo razočarani. Mislim, da rezultat celo ni realen, saj je bil Maribor dva nivoja nad nami. Takšno je življenje, na nas je, da se poberemo,” je po tekmi brutalno iskreno razmišljal Zoran Zeljković.

Koprski trener je na tekmi pogrešal ogromno igralcev, med njimi tudi nekatere nosilce igre. To se je močno poznalo, vseeno pa je v oči bodla premalo pogumna in agresivna igra, ki se jo pričakuje od igralcev, ki so lačni igralnih minut. “Verjemite mi, da teh 11 igralcev ne bi igralo, če bi bil naš kader popoln. Manjka nam 12 igralcev, kar bi se vsakemu poznalo. V tem ne želim iskati izgovorov. Kot sem rekel v garderobi. Maribor si je upal, mi pa ne. To je glavni razlog za tak poraz. Pod pritiskom so igrali sproščeno, mi pa smo dobili le en karton. Nismo bili agresivni, ni bilo posesti. Ničesar nismo naredili prav. Maribor nas je nadigral in nam prisolil eno zaušnico. Verjamem, da se bomo znali dvigniti in da bomo kmalu boljši,” je še dodal Zeljković, ki je po tekmi znova dolgo ostal v slačilnici in se s svojimi varovanci iskreno pogovoril.

Častni gol za Koper je z bele pike dosegel Bright Edomwonyi.

Edini gol za kanarčke je povsem na koncu tekme z 11-metrovke dosegel Bright Edomwonyi. Bolj kot gol je izstopal prepir napadalca in branilca Ivana Novoselca, ki se kar nista uspela dogovoriti, kdo bo izvedel kazenski strel. Po tekmi je ob trenerju Zoranu Zeljkoviću pred novinarje stopil prav Novoselec in se za potezo opravičil: “Moja napaka. Mislil sem, da sem jaz tisti, ki je zadolžen 11-metrovko. Vse smo razrešili v slačilnici.”

Novoselec je bil tudi med krivci za prvi prejeti gol na tekmi, ko je anemičnost branilcev Kopra izkoristil Marko Tolić. “Pri golu Tolića sem storil napako. Moral bi biti bližje in mu preprečiti strel.”

Gol Marka Tolića in slaba reakcija Koprske obrambe.


O čem je po tekmi še govoril Zoran Zeljković:

O podobi Kopra v Ljudskem vrtu:

“Naša podoba je bila kriminalna in s tem se Koper ne bo zadovoljil. Normalno je, da smo se po tekmi pogovorili. Verjamem, da se bomo odzvali, kot je potrebno. Trenutno ne kažemo pravega obraza.”

O primanjkljaju borbenosti v njegovi ekipi:

“Ne strinjam se s tem, da se moji fantje niso borili. Enostavno nismo bili kvalitetni. Ko smo šli v nek pritisk, smo bili v vseh segmentih slabi. Mislim, da smo prišli le do enega konkretnega strela. Vse skupaj je bilo bolj kot ne nič. Nikoli nismo prepoznali praznega prostora. Na desni strani je imel Kambič veliko prostora, a nismo bili dovolj samozavestni. Manjka nam tudi kvaliteta. Če bi imeli Osujija, Barišića in ostale, ki so za našo ligo zelo dobri igralci, bi bila naša podoba drugačna. Bi pa pričakoval od rezervistov več poguma oz več “jajc”.”

O tem, kdo je ob robu igrišča glavni. S tribune je namreč delovalo, da tekmo vodijo trije trenerji:

“To kar je dogovor med trenerji, ostane med nami. Sam nisem videl, da smo trije vodili tekmo. Na klopi imam trenerja in športnega direktorja, ki mi pomagata.”

O vplivu pokalnega poraza na samozavest ekipe:

“Vsak poraz vpliva na samozavest. Pozabili smo, da smo do zmag prišli na mišice in ne s kvalitetno igro. Danes tega ni bilo. Igro moramo izboljšati, kajti trenutno si več ne zaslužimo.”