Rdeči vragi vse bližje prvi veliki okrepitvi to poletje

Nogomet 26. Jun 202219:34 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Manchester United naj bi precej napredoval v pogajanjih z Barcelono za odkup nizozemskega vezista Frankieja de Jonga, poročajo angleški mediji. Zadnja ponudba naj bi se približala 80 milijonom evrom.

Zdi se, da bo prva okrepitev Manchester Uniteda za naslednjo sezono stari znanec novega stratega Erika Ten Haga. Frankie de Jong se je namreč prav pod njegovim vodstvom dokazal v Ajaxu, od koder se je nato leta 2019 za približno 75 milijonov evrov preselil v Barcelono.

Finančne težave Kataloncev so dobro znane, prav te tudi ponujajo priložnost rdečim vragom, da odličnega 25-letnega vezista pripeljejo na Otok, Barci pa v zameno ponujajo nekaj milijonov več kot povrnitev investicije.

Potem ko so prvo ponudbo v višini približno 68 milijonov evrov zavrnili, je druga in izboljšana v višini 80 milijonov evrov že blizu cene, ki jo je za Nizozemca postavila Barcelona, poroča Telegraph. Da je dogovor blizu, je potrdil tudi Sky Sports.

Eriksen se še ni odločil. Foto: Imago Sports via Guliver

Eriksen in dva “bivša”

United se je prav tako ogrel za usluge Danca Christiana Eriksena, ki se je po grozljivem srečanju s smrtjo na evropskem prvenstvu 2021 vrnil v svet profesionalnega nogometa in v drugi polovici sezone v dresu Brentforda dokazal, da še ni za odpis. 30-letni vezist naj bi se še odločal o svoji prihodnosti, natančneje med nadaljevanjem pri Brentfordu ali selitvijo v Manchester.

Prav tako naj bi se Ten Hag ogrel še za dva svoja nekdanja varovanca iz vrst nizozemskega velikana iz Amsterdama, branilca Lisandra Martineza, ki ga sicer vneto lovi Arsenal in krilnega napadalca Antonyja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!