Real najbolj ‘klikana’ ekipa v Afriki

Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid je najbolj iskana športna ekipa na spletnih iskalnikih v kar 25 afriških državah.

V afriških državah so izvedli raziskavo, katere športne ekipe njihovi prebivalci najpogosteje iščejo na svetovnem spletu. Z veliko prednostjo je zmagal Real Madrid, kar le še potrjuje svetovno priljubljenost belega baleta. Ta je jasno vidna tudi, ko Real gostuje drugod po Evropi, v Aziji in v Severni Ameriki.

Priljubljenost pa je izjemna tudi v Afriki, kjer je Real Madrid najbolj iskan na spletu v kar 25 državah. Po raziskavi, ki jo je opravil Amazing Paper, je madridski klub številka ena v severozahodni in osrednji Afriki, medtem ko je na jugu najbolj priljubljen Manchester United, na vzhodu pa Arsenal. Poleg teh treh klubov se na seznamu pojavi le še Liverpool, ki je najbolj priljubljen v Egiptu, za kar ima zagotovo največ zaslug Mohamed Salah.

 

Analiza teh rezultatov pokaže logične in zgodovinske zaključke, saj angleški klubi prevladujejo na področjih, kjer so bile angleške kolonije, medtem ko Real zmaga na področjih, kjer se je naselilo frankofonsko prebivalstvo. Dejstvo, da je velik del novejše zgodovine kluba povezan z Zinedinom Zidanom, zdajšnjim trenerjem in nekdanjim igralcem, tudi govori v prid tej delitvi, kot tudi dejstvo, da Francija nima dominantnega kluba.

 

 

Komentari

Vaš komentar