Slovenci začeli s pripravami

Reprezentance 5. Okt 202016:31 > 16:36
NZS/Twitter

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes začela priprave na tri oktobrske tekme. Izbrance Matjaža Keka v sredo v Stožicah čaka prijateljska tekma s San Marinom, potem pa še dve gostovanji v ligi narodov, in sicer na Kosovem 11. in v Moldaviji 14. oktobra.

Sportklub Slovenija

Kek je seznam igralcev, na katere računa, objavil konec septembra, a odtlej moral opraviti nekaj sprememb. Naknadno je v izbrano vrsto povabil vezista Davida Tijanića, ki igra v dobri formi na Poljskem pri Rakowu. Ta bo dobrodošel na treningih članske vrste, saj je zaradi okužbe z novim koronavirusom moral sodelovanje odpovedati Miha Zajc.

Zaradi omejitev in karantenskih zahtev Kek ni mogel poklicati niti potencialnih prišlekov iz Azije in ZDA, Denisa Popovića,Tima Matavža, Aljaža Strune in Roberta Berića, ki je konec tedna zadel že na peti zaporedni tekmi v dresu Chicaga. Še vedno ni niti Josipa Iličića, ki se šele vrača v proces treningov, je pa spet nazaj Benjamin Verbič. Od novincev velja omeniti Maria Jurčevića in Sandija Lovrića ter tudi Jona Gorenca Stankovića.

“Pričakovanja pa so jasna, želim zmagati na vsaki tekmi, od San Marina do Moldavije. Bosta pa gostovanji dali kakšno informacijo več in pokazali, v katero smer se razvijamo,” je ob objavi seznama povedal Kek.

Slovenija je v ligi narodov že odigrala dve tekmi, obe doma, in sicer z Grčijo 0:0, z Moldavijo pa 1:0. V ligi C in skupini 3 imata po štiri točke Grčija in Slovenija, Moldavija in Kosovo pa po eno.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

S San Marinom so se Slovenci merili štirikrat in štirikrat zmagali (2:0, 6:0, 3:0, 5:0). S Kosovom Slovenija še ni igrala, z Moldavijo pa je igrala trikrat (1:0, 2:1, 3:0). Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze 64., Kosovo je 116., Moldavija 175., San Marino pa 210.

Vse tekme Lige narodov vključno s studijskim delom si oglejte V ŽIVO na SPORTKLUBU.