Visoka zmaga v Moldaviji za skok na vrh lestvice!

Reprezentance 14. Okt 20209:34 > 9:48
M24.si

Slovenija nadaljuje s super predstavami v drugi sezoni Lige narodov. Izbranci Matjaža Keka so na četrti tekmi s 4:0 premagali Moldavijo. Junak zmage je bil s hat-trickom Haris Vučkić.

Moldavija je v uvodnih minutah skušala presenetiti Slovenijo in takoj pritisnila proti golu Jana Oblaka. Gostitelji so bili v 4. minuti blizu vodilnemu golu. Po dolgem napadu so po podaji s kota prišli do 100-odstotne priložnosti, a je poskus Nicolaescuja z neposredne bližine zaustavil slovenski vratar. 

Naši fantje so nato zagospodarili na zelenici in že v 8. minuti povedli. Po protinapadu je z desne pred gol podal Damjan Bohar, do reprezentančnega prvenca pa je prišel Sandi Lovrič. Slovenija se je po vodstvu sprostila in postajala vse nevarnejša. Sledila je serija zapravljenih priložnosti, nato pa je v 37. in 42. minuti z dvema goloma za visoko vodstvo s 3:0 poskrbel Haris Vučkić.

Prav Vučkić je v drugem polčasu postavil tudi končni izid. Član Real Zaragoze je bil v 55. minuti še drugič natančen z bele pike in prišel do hat-tricka. Ob vodstvu s 4:0 so sledile številne menjave na obeh straneh, ritem igre pa je pričakovano padel. Slovenija je brez težav zadržala visoko prednost, zaradi remija med Grčijo in Kosovim (0:0) pa se povzpela na vrh 3. skupine v Ligi C. Slovenija vodi z 10 točkami, z osmimi točkami pa sledi Grčija.

Začetni postavi:
Moldavija:
Namasco; Racu, Armas, Mudrac; Platica Carp, Reabciuk; Cociuc, Ioinita, Rata; Nicolaescu.
Slovenija: Oblak; Skubic, Blažič, M. Mevlja, Balkovec; Boher, Bijol, Kurtić, Verbić; Lovrič, Vučkić.

Slovenski selektor Matjaž Kek je glede na nedeljsko tekmo v Prištini v začetni postavi opravil dve zamenjavi. Namesto kaznovanega Stojanovića bo na desni strani obrambe igral Nejc Skubic, na desnem krilu pa bo namesto Repa igral Damjan Bohar, ki je odločil prvo tekmo.

To bo četrta medsebojna tekma, Slovenija pa je proti Moldaviji 100-odstotna. Več o današnjem nasprotniku slovenske izbrane vrste pa v pregledu, ki ga je za vas pripravil Aleš Šubic

Potek srečanja:

1. minuta: Tekmo so s sredine začeli Slovenci, ki so takoj nakazali, da bodo v Moldaviji igrali pogumno.

4. minuta: Gostitelji so prevzeli pobudo in presenetili varovance Matjaža Keka. Po dolgem napadu so si priigrali kot in prišli do 100-odstotne priložnosti. Obramba Slovenije ni dobro reagirala, se je pa na črti izkazal Jan Oblak, ki je z noro obrambo zaustavil Nicolaescuja.

8. minuta: GOOOOOOOOOOL za Slovenijo! Po pritisku domačih so naši fantje zdrveli v protinapad. Pred vrata je z desne podal Damjan Bohar, pred gol pa je sijajno vtekel Sandi Lovrič in ugnal domačega vratarja.

16. minuta: Do strela znotraj kazenskega prostora je prišel Verbič, ki pa žoge ni dobro zadel. Z obrambo se je izkazal Namasco, ki je slabo posredoval ob vodilnem golu Slovenije.

23. minuta: TROJNA priložnost za Slovenijo. Pravo obleganje moldavskih vrat, junak domačih pa vsekakor Damasco, ki je bil trikrat na pravem mestu. Najprej so Slovenci zapretili po podaji s kota, z glavo je poskusil Kurtić. Sledila je ostra podaja Blažiča, za konec pa po podaji Kurtića še strel Vučkića z glavo.

26. minuta: Prvi rumeni karton na tekmi. Kazen za Jako Bijola.

29. minuta: Z desne je proti sredini prodrl Damjan Bohar, ki se je odločil za strel od daleč. Žoga je zletela mimo vrat Moldavije.

Slovenski selektor pričakuje novo zahtevno tekmo, a hkrati tudi dobro predstavo svojih izbrancev, ki so v zadnjem tednu in pol trdo delali.

32. minuta: Nova priložnost za Slovenijo. Kombinirala sta Verbič in Vučkić. Slednji je po podaji s peto Verbiča zaključil, sicer tudi padel, a prekrška za 11-metrovko ni bilo. Naša reprezentanca je zdaj zapravila že kar nekaj priložnosti za povišanje prednosti.

35. + 36. minuta: Čvrsta slovenska obramba že 405 minut ni prejela zadetka. To je nov rekord izbrane vrste, v golu pa sta v teh minutah stala Jan Oblak in Vid Belec. S tem je padel dolgoletni rekord Marka Simeunovića.

36. minuta: 11-metrovka za Slovenijo! V kazenskem prostoru Moldavije je Armas spotaknil Verbiča.

37. minuta: GOOOOOOOOL za Slovenijo! Z bele pike je natančno zaključil Haris Vučkić. To je njegov tretji zadetek v tem reprezentančnem tednu.

41. minuta: Slovenija je zapravljeni žogi domačih na lastni polovici zdrvela v protinapad, a po kompliciranju ostala brez zaključnega strela.

42. minuta: GOOOOOOOOL za Slovenijo! Znova do asistence Bohar, do drugega gola na tekmi pa Haris Vučkić.

KONEC PRVEGA POLČASA: Slovenija v Kišinjevu vodi s 3:0!

46. minuta: Začetek drugega polčasa. Tokrat s sredine Moldavija. Domači selektor je opravil dve menjavi. Vstopila sta Caimacov, član Olimpije, in Craciun.

51. minuta: Strel Platice z dobrih 17 metrov. Žogo je brez težav ukrotil Jan Oblak.

52. minuta: Takoj odgovor Slovenije. Kurtić je podal proti vtekajočemu Vučkiću, ki pa je bil za korak prekratek. Do žoge je prvi prišel domači vratar.

54. minuta: 11-metrovka za Slovenijo! Platica je podrl Balkovca, Pinheiro je takoj pokazal na belo piko in Platici pokazal še rumeni karton.

55. minuta: GOOOOOOOOOL za Slovenijo! Hat-trick za Harisa Vućkića, ki je danes dosegel več zadetkov kot prej na sedmih reprezentančnih tekmah skupaj. Slovenija vodi že s 4:0.

58. minuta: Napad domačih. Nicolaescu se je odkrival pred golom, a je bila podaja proti napadalcu Moldavije premočna.

59. minuta: Tretji sveži igralec pri Moldaviji. Milinceanu vstopa namesto Platice. Medtem nekaj težav za Blažiča, ki pa se ni resneje poškodoval.

63. minuta: Slovenija brez težav nadzoruje dogajanje na zelenici in drži žogo v svoji posesti. Gostitelji so se že sprijaznili s porazom.

71. minuta: Vstopili smo v zadnjo četrtino tekme. Slovenija ob visoki prednosti ne igra več v visokem ritmu, Moldavija pa prav tako ne kaže ambicij po napadalni igri.

74. minuta: Dvojna menjava pri Sloveniji. Namesto Blažiča v igro Nemanja MitrovićRajko Rep pa je zamenjal Damjana Boharja. Menjava tudi pri Moldaviji, namesto Ionite je vstopil Taras.

78. minuta: Še druga dvojna menjava pri Sloveniji. V igro vstopata Lovro Bizjak in Amedej Vetrih. Igro zapuščata današnja junaka Lovrić in Vučkić.

79. minuta: In še zadnja menjava pri Moldaviji. Nicolaescu prepušča svoje mesto Spataruju.

83. minuta: Selektor Matjaž Kek je opravil še zadnjo menjavo. Namesto Bijola v igro Dejan Petrović.

85. minuta: Prosti strel za Moldavijo. Z dobrih 20 metrov je čez živi zid sprožil Cociuc. Lahko delo za Oblaka.

91. minuta: Začel se je sodniški dodatek, ki bo dolg tri minute. Eni in drugi samo še čakajo na konec tekme.

93. minuta: Konec tekme. Slovenija do zanesljive zmage. Zaradi remija med Grčijo in Kosovim (0:0) je Slovenija prevzela vodstvo v 3. skupini Lige C.

Povezano

Sportklub Slovenija
Moldavija je v uvodnih minutah skušala presenetiti Slovenijo in takoj pritisnila proti golu Jana Oblaka. Gostitelji so bili v 4. minuti blizu vodilnemu golu. Po dolgem napadu so po podaji s kota prišli do 100-odstotne priložnosti, a je poskus Nicolaescuja z neposredne bližine zaustavil slovenski vratar. 
Naši fantje so nato zagospodarili na zelenici in že v 8. minuti povedli. Po protinapadu je z desne pred gol podal Damjan Bohar, do reprezentančnega prvenca pa je prišel Sandi Lovrič. Slovenija se je po vodstvu sprostila in postajala vse nevarnejša. Sledila je serija zapravljenih priložnosti, nato pa je v 37. in 42. minuti z dvema goloma za visoki 3:0 poskrbel Haris Vučkić.
Prav Vučkić je v drugem polčasu postavil tudi končni izid. Član Real Zaragoze je bil v 55. minuti še drugič natančen z bele pike in prišel do hat-tricka. Ob vodstvu s 4:0 so sledile številne menjave na obeh straneh, ritem igre pa je pričakovano padel. Slovenija je brez težav zadržala visoko prednost, zaradi remija med Grčijo in Kosovim (0:0) pa se povzpela na vrh 3. skupine v Ligi C. Slovenija vodi z 10 točkami, z osmimi točkami pa sledi Grčija.